RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP/Scanpix)

Fifa refser dommer

Sist oppdatert:
På stillingen 1-1 i mandagens kamp mot Australia ble Japan snytt for straffe. - Dommeren gjorde feil, innrømmer Fifa.

BERLIN (TV 2 Nettavisen): Og det ble en skjebnesvanger feil. For etter at den egyptiske dommeren Essam Abd El Fatah overså Tim Cahills klare felling av Japans Yuichi Komano, scoret Australia to ganger på tampen og vant 3-1.

På onsdagens Fifa-pressekonferanse fikk kommunikasjonsdirektør Markus Siegler spørsmål om hvorfor det ikke er dømt straffespark så langt i mesterskapet.

- Jeg tror ikke det har vært noen straffesituasjoner, bortsett fra den ene i kampen mellom Japan og Australia. Det var en klar feilvurdering av dommeren. Jeg ville ikke hatt troverdighet dersom jeg ikke hadde innrømmet det, sier Siegler.

Tim Cahill, som klippet Komano ned bakfra, hadde allerede pådratt seg gult kort for en tackling på samme spiller. Og etter den grove dommertabben scoret samme Cahill to mål.

De australske spillerne sa etter mandagens kamp at den egyptiske dommeren hadde innrømmet overfor dem å ha gjort feil da han godtkjente Japans 1-0-scoring. Keeper Mark Schwarzer mistet balansen i en duell med Atsushi Yaganisawa i forkant av Shunsuke Nakamuras scoring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere