*Nettavisen* Sport.

Fifa starter spesialgruppe

Foto: (Scanpix)

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) oppretter nå en spesialgruppe som skal håndtere voksende problemer i fotballen.

12.09.05 18:00

Sepp Blatter offentliggjorde dette under Fifas 55. kongress, som for tiden pågår i Marrakesh i Marokko. Spesialgruppen har fått navnet ”For the Good of the Game Task Force”.

Temaer som korrupsjon, veddemål og bestikkelser står på spesialgruppens arbeidsliste. Det gjør også flerklubbeierskap og den stadige innblandingen fra regjeringene i enkelte land.

Delegatene stemte 198-1 i favør av å opprette spesialgruppen, som Fifa-president Sepp Blatter sa vil bestå av representanter fra alle deler av fotballen.

Blatter la ikke skjul på sin bekymring:

- Vi er nødt til å motarbeide disse farene. Vi er nødt til å være oppmerksomme. Der det er røyk er det ild, og vi er nødt til å slukke ilden, sa Blatter ifølge Reuters.

Han kom også med dårlig skjult kritikk av G14-gruppen, som er stiftet av Europas største og mektigste klubber.

- Det er en bevegelse i fotballen som jeg ikke nødvendigvis betrakter som et godt eksempel på solidaritet, for denne bevegelsen fører til at de rike blir rikere. De utnytter alt i markedet til å skape en utvandring fra Afrika, sa Blatter.

- Forskjellene blir bare større og større. Dette er et problem som bør bekymre dere, sa sveitseren til Fifa-delegatene.

Spesialgruppen, som skal rapportere direkte til Fifas styre, skal i første omgang se på alternative varslingssystemer som kan avdekke unormale veddemålsmønstre på kamper. Gruppen vil samarbeide med politi og myndigheter i kampen mot kampfiksing.

Fifa bestemte seg også, med 184 mot 5 stemmers flertall, for å suspendere Yemen fra medlemskap på grunn av myndighetenes innblanding i fotballforbundets virke.

Samtidig ble også Øst-Timor og Komorene tatt opp som nye medlemmer. Det er nå 207 medlemsland i Fifa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.