RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TEKNOLOGI: Den nye teknologien som brukes i VM gjør det lett for dommerne å vite om ballen er inne i mål eller ikke.
TEKNOLOGI: Den nye teknologien som brukes i VM gjør det lett for dommerne å vite om ballen er inne i mål eller ikke. Foto: Yasuyoshi Chiba (Afp)

FIFA tar grep etter mål-tabbe

Sist oppdatert:
Vil skape færre misforståelser.

FIFA har bestemt seg for å gjøre en endring i måten de viser frem mållinjeteknologien sin for publikum. I Frankrikes kamp mot Honduras, søndag, fikk man for første gang tatt i bruk teknologien i VM. Men det var mye forvirring ute og gikk. Først viste animasjonen av ballen «no goal» mens ballen var på streken. Deretter, i samme animasjon, viste den «goal» etter at ballen hadde passert mållinjen.

Både kommentatorer og tv-seere synes det var vanskelig å forstå om det faktisk var mål eller ikke. Også på Honduras-benken var man lettere irriterte og forvirret når situasjonen oppstod.

Kun «goal»
En talsperson for FIFA bekrefter nå at man videre i VM kun vil vise når ballen er inne, evt når ballen ikke er inne. Man kommer ikke til å vise begge deler i samme situasjon.

- Siden reprisen blir automatisk utløst, så du først «no goal», for deretter å se «goal». Nå vil vi endre retningslinjene på animasjonen slik at du bare ser «goal». Dette gjør det tydeligere for både seerne på stadion og foran tv-skjermene, forklarer han.

Denne endringen vil medføre en liten forsinkelse, da man må sjekke resultatet av animasjonen på forhånd. FIFA velger likevel å skape færre misforståelser, selv om det gjør at man må vente litt lenger på resultatet.

Ikke til Norge
Dommersjef i Norges Fotballforbund, Rune Pedersen, snakket med Nettavisen mandag. Der hyllet han den nye teknologien.

- Det er en nyskapning som er kommet for å bli. Det ville vært ille for dommerne å våknet opp i dag uten å ha godtatt et mål, hvor ballen var inne.

Han sier også at vi må vente lenge før det kan bli aktuelt med slik teknologi på norske baner.

- Jeg kan ikke se at det kommer til Norge de nærmeste årene. Det kan jeg aldri tenke meg. Det kommer eventuelt mange år frem i tid. Det er få ligaer i Europa som har innført det. Så vidt jeg vet er det kun Premier League.

Hovedgrunnen til at vi ikke forventer å få det til Norge er kostnadene som ligger bak en slik innstalasjon på alle norske Tippeliga-arenaer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere