RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Engelsk fotball sliter med rasisme, hevder FIFA-visepresident Jeffrey Webb. Sarpsborg-trener Brian Deane støtter Webbs utspill
Engelsk fotball sliter med rasisme, hevder FIFA-visepresident Jeffrey Webb. Sarpsborg-trener Brian Deane støtter Webbs utspill Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

FIFA-topp: - England har et rasismeproblem

Engelsk fotball sliter med rasisme, hevder FIFA-visepresident Jeffrey Webb. Sarpsborg-trener Brian Deane støtter Webbs utspill

I tillegg til vervet som visepresident i Det internasjonale fotballforbundet, er Webb leder for FIFAs gruppe for antidiskriminering. Onsdag gikk han hardt ut mot forholdene i England. Han peker blant annet på antall fargede trenere i engelsk fotball.

– Jeg vet ikke hvordan det kan være skjult. Det er 92 klubber og bare to managere som er farget, sa Webb.

Får ikke intervju

50-åringen fra Caymanøyene brukte Chelseas ungdomstrener Eddie Newton for å illustrere sitt poeng. Newton var assistent under Roberto Di Matteo da klubben vant mesterligaen i 2012, men har ikke fått muligheten som hovedtrener etter det.

– Han får ikke engang et intervju. Jeg snakker ikke om å få jobben, men å få et intervju, Da er ikke problemet skjult. Det er rett foran ansiktet ditt, understrekte Webb.

– Veldig vanskelig

Sarpsborg-trener Brian Deane støtter Webbs utspill. – Tallene er veldig tydelige. Bare å gi folk et intervju, vil være et steg framover. Det er veldig vanskelig å få et intervju. Det er så enkelt som det, sier Deane til NRK.

De to fargede managerne i engelsk fotball er Chris Powell (Huddersfield) og Keith Curle (Carlisle). (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere