RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FIFA-topp kan bli ekskludert

Sist oppdatert:
FIFAs visepresident, Jack Warner, kan bli ekskludert fra organisasjonen.

FIFA offentliggjorde fredag at en undersøkelse viser at Warner har brutt FIFAs etiske regler. Han skal ha hatt et nært samarbeid med reisebyrået Simpaul Travel Service som har fått ansvaret for å selge alle Trindidad og Tobagos VM-billetter. Spørsmålet er hvor nært, og hvor mye han har tjent på at Simpaul har hatt enerett på å selge VM-pakker.

I andre land blir billetter solgt for enkeltkamper. For å få billetter til Trindidad og Tobagos kamper måtte folk kjøpe en pakke på billetter til samtlige kamper. I tillegg måtte folk bli med på Simpauls tilbud om losji.

Dette kan altså koste Warner jobben, skriver Reuters. I FIFAs reglement heter det nemlig at kun personer med den beste moral kan ha en toppjobb i FIFA.

- Han har brutt FIFAs etiske regler, heter det i en uttalelse.

Warner er en av FIFA-president Sepp Blatters næreste venner. Saken vil nå behandles i FIFA 16. og 17. mars.

Andrew Jennings, en forfatter som for noen år siden skrev " Ringenes herrer" om IOC-pampene, er forøvrig i gang med en bok om FIFA. Der skal det komme flere avsløringer rundt pampeveldet som styrer verdens mest populære idrett.

- Det eksisterer en svært lav moral i FIFA, har Jennings konkludert.

Boka kommer i april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere