*Nettavisen* Sport.

Fifa-topper etterforskes for korrupsjon

Foto: Arnd Wiegmann (Reuters)

- Taktisk spill av Sepp Blatter, hevder Fifa-medlem.

26.05.11 09:56

Neste uke skal Fifa-medlemmene stemme i forbundets presidentvalg. Sepp Blatter sikter mot sin fjerde periode i vervet. Den eneste motkandidaten heter Mohamed Bin Hammam. Han etterforskes nå for korrupsjon og brudd på det etiske regelverket.

Av Blatter.

- Det handler om valget
Bin Hammam frontet VM-søknaden til Qatar, som på kontroversielt vis ble tildelt fotball-VM i 2022. Fifa-toppen Jack Warner anklages nå for å ha mottatt bestikkelser fra Bin Hammam i forbindelse med stemmegivningen.

Begge to er innkalt til en høring i Zürich søndag.

I tillegg etterforskes Debbie Minguell og Jason Sylvester, som begge tilhører Den karibiske fotballunionen (CFU), der Warner er president.

Spørsmålet er om anklagene har røtter i realiteten, eller om de kun er et taktisk spill fra Blatters side i forbindelse med presidentvalget.

- Det handler om valget, ikke noe annet, skal en kilde høyt i Fifa ha sagt til Dagbladet.

- Ved å sverte og henge ut Bin Hammam som korrupt, framstiller Blatter motkandidaten som en skurk, og seg selv som en handlekraftig leder, utdypes det.

- Påfallende
Norges fotballpresident, Yngve Hallén, mener etterforskningen er påfallende.

- Vi vet at det ikke er Fifas etiske komité som har satt i gang dette nå, sa Hallén til VG da nyheten ble kjent onsdag.

Tidligere fotballpresident, Sondre Kåfjord, sitter i det etiske utvalget, og skal være med på å behandle anklagene mot bin Hammam og Warner.

- Det kan nesten ikke bli en større sak å behandle enn anklagene mot en presidentkandidat rett før valget. Jeg kan ikke uttale meg om selve saken, men vil si at jeg er glad Fifa nå tar det etiske litt mer på alvor enn tidligere, hevder Kåfjord.

Trekker ikke kandidaturet
Bin Hammam opplyser torsdag at han ikke trekker seg fra presidentvalget.

- Han trekker ikke kandidaturet sitt, tross alle rykter og spekulasjoner. Han skal presentere saken sin og har tro på at han vil bli renvasket. Ingenting er forandret, sier en talsmann for presidentkandidaten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.