RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FIFA utestenger fotballegende

UTESTENGT: Franz Beckenbauer er ikke populær hos FIFA etter at han skal ha nektet å samarbeide med forbundets etiske komité.
UTESTENGT: Franz Beckenbauer er ikke populær hos FIFA etter at han skal ha nektet å samarbeide med forbundets etiske komité. Foto: Lynne Cameron (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Franz Beckenbauer suspendert i 90 dager.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har foreløpig utestengt Franz Beckenbauer fra all fotballaktivitet i 90 dager fordi han har nektet å samarbeide i en etterforskning.

Det tyske fotballikonet er blant dem som kan bli etterforsket på grunn av besøk han har gjort i Qatar, nasjonen som er tildelt fotball-VM i 2022.

De siste ukene har beskyldningene og spekulasjonene vært mange rundt måten Qatar sikret seg mesterskapet på. Beckenbauer skal ha besøkt landet både før og etter at det ble tildelt VM, begge ganger invitert av den senere korrupsjonsutestengte Mohammed Bin Hammam.

FIFAs etiske komité gransker i disse dager hvorvidt representanter for forbundet er blitt bestukket i forbindelse med valget som ga Qatar VM.

68-årige Beckenbauer, tidligere styremedlem i FIFA, skal ha nektet å la seg intervjue av Michael Garcia, som på oppdrag fra FIFA gransker tildelingen av VM til Russland (2018) og Qatar (2022).

– Beckenbauer er foreløpig utestengt i 90 dager på grunn av et tilsynelatende brudd på FIFAs etiske regelverk. Bruddet er relatert til at Beckenbauer avviste å samarbeide med en etterforskning utført av den etiske komiteen, tross gjentatte forespørsler om hans hjelp, uttalte FIFA fredag kveld.

Det mistenkes at nevnte Bin Hammam skal ha betalt andre FIFA-medlemmer for å sikre at Qatar fikk fotball-VM i 2022. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere