RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FIFA vil ikke granske Høibraaten

SKAPTE OPPSTANDELSE: Knut Høibraaten hisset på seg mange med sin bok «Fotballagenten».
SKAPTE OPPSTANDELSE: Knut Høibraaten hisset på seg mange med sin bok «Fotballagenten». Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Tilstår at han kjøpte fasiten til agenteksamenen, men slipper unna straff.

I boka «Fotballagenten» forteller den tidligere fotballagenten Knut Høibraaten at han strøk første gang han tok eksamen for å få agentlisens.

Den andre gang han meldte seg opp til eksamen, betalte han 40.000 kroner for å få fasiten på forhånd.

I boka skriver Høibraaten at det var en lekkasje i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) som ga ut fasiten. Via en mellommann fikk han en telefon med fasitsvarene rett før han gikk inn for å ta prøven.

- Det stemmer at jeg kjøpte fasiten på forhånd. Jeg vet om flere som har gjort det samme, uttalte Knut Høibraaten til NRK i forbindelse med boklanseringen i høst.

Nettavisen har vært i kontakt med FIFA, som forteller at verken den påstått interne lekkasjen eller Høibraatens juks er noe man kommer til å bruke tid på å undersøke nærmere.

- Ettersom han ikke lenger er lisensiert av det norske fotballforbundet, faller han ikke inn under FIFAs jurisdiksjon, sier en talsmann for FIFA til Nettavisen.

FIFA gransker for tiden en annen norsk agent, Jim Solbakken, i forbindelse med oppslaget i Josimar i oktober.

Knut Høibraaten skal imidlertid i retten for et par andre forhold. Han er saksøkt av fotballpresident Yngve Hallén etter påstander om korrupsjon.

I tillegg har Statsadvokaten tatt ut tiltale for grovt bedrageri. Bergens Tidende opplyser at den tidligere agenten anklages for å ha mottatt 402.000 kroner i urettmessig syketrygd fra Nav. Han er også tiltalt for falsk forklaring.

- I denne perioden var jeg sykmeldt nettopp fordi jeg ikke var i stand til å utføre papirarbeid og slikt. Det står egentlig godt beskrevet i boken min. Da var det et paradoks at jeg måtte fylle ut et slikt skjema. Dette er definitivt en misforståelse, ikke et bevisst forsøk på svindel, sier Høibraaten til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere