Gå til sidens hovedinnhold

Fikk du sjokk, Milner?

James Milner fikk endelig sin debut for Manchester City.

MANCHESTER CITY - LIVERPOOL 3-0:

I hele sommer har det blitt snakket om James Milner. Hele veien lå en overgang til Manchester City i kortene for den tidligere Aston Villa-spilleren, men det drøyde, og drøyde, og drøyde.

Ikke før midtveis i forrige uke ble det endelig klart. James Milner gikk til City, mens Stephen Ireland gikk motsatt vei. Sistnevnte gikk knallhardt ut mot de lyseblå etterpå, og advarte Milner.

- Han tror vel at gresset er grønnere på den andre siden. Men han kommer til å få sjokk. Jeg skjønner hvorfor han dro dit, men kan fortelle han at jeg er glad for å reise derifra, sa Ireland.

Men det spørs vel egentlig hvem som endte opp med sjokk. Ireland debuterte for Villa med å tape 6-0 borte mot Newcastle, mens Milner storspilte i sin debut hjemme mot Liverpool.

24-åringen vartet opp med to målgivende pasninger da Roy Hodgsons menn ble feid av banen, og City viste at den noe tamme seriepremieren mot Spurs ikke var helt representativt.

LES OGSÅ: - Du vil få sjokk, Milner!

Milner + Barry = mål
Adam Johnsen var meget frisk ute på kanten for Manchester City i første omgang, og skapte gang på gang trøbbel for venstreback Daniel Agger med sitt direkte og effektive kantspill.

Allerede etter 10 minutter skapte han trøbbel for Liverpool med et langskudd fra rundt 20 meter. Men det var først tre minutter senere at det virkelig skulle bli resultat for hjemmelaget.

Johnson spilte nydelig igjennom til debutant James Milner. Nykommeren fosset inn i feltet, og slo ut igjen til Gareth Barry. Den defensive midtbanespilleren dunket ballen enkelt i mål.

Forsvarsspillet til de røde i denne situasjonen var imidlertid langt fra patent, og spesielt Martin Skrtel har grunn til å være misfornøyd med sin innsats. Først opphevet stopperen offsiden da Milner ble spilt igjennom, og deretter bommet Liverpool-forsvaret grovt med mattekunnskapene da Barry fikk stå helt alene ute i feltet og bredside ballen forbi en utspilt José Reina.

City fortsatte å styre også etter scoringen, og var lite lystne på å låne bort ballen. Yaya Toure spilte en svært god omgang på midtbanen, mens Vincent Kompany var sjef i forsvaret.

Vertene hadde et par sjanser ved både Carlos Tévez og nevnte Johnson også, uten at dette ga uttelling. Liverpool skapte lite, og Joe Hart var nok ikke sliten da lagene gikk til pause.

Eventyrlige sjanser
Etter pause skulle imidlertid den svært gode keeperen få det litt hetere. Men før det skulle Carlos Tévez doble vertens ledelse. En corner fra Milner ble headet mot mål av Micah Richards, som vant en tøff duell med Agger inne i feltet. Tevez kastet seg fram og fikk muligens skolissa bortpå ballen, som snek seg mellom beina på Reina, via hånda til Glen Johnson og inn i mål.

Liverpool måtte dermed fram på banen og etter 57 minutter skapte de røde sine første skikkelig store sjanser i kampen, og de kom på løpende bånd. Først hamret Steven Gerrard ballen i stolpen. Returen havnet hos David Ngog, som avsluttet på Joe Hart. Den neste returen var Fernando Torres på, men igjen var Hart ute og stoppet avslutningen med glimrende redning.

Og i stedet for at gjestene skulle få et halmstrå å gripe fast i, var det i stedet City som fikk muligheten til å avgjøre kampen til sin fordel. En ustø Adam Johnson raidet inn i feltet og gikk i bakken etter en takling fra Martin Skrtel. Dommeren pekte på krittmerket, selv om straffen virket av det billige slaget. Fra 11-metersmerket var uansett Carlos Tévez sikker, og City jublet for 3-0. Kampen var i realiteten kjørt for de røde.

Etter den tredje scoringen roet det hele seg også flere hakk, og hjemmelaget kontrollerte inn sesongens første trepoenger. Dette betyr at City ligger som nummer fire på tabellen med sine fire poeng.

Mens Liverpool er nummer 17 med det ene poenget de kapret hjemme mot Arsenal.

PS. Javier Mascherano nektet å spille mandagens kamp mot City på grunn av at et bud for ham fra Barcelona angivelig skal ha blitt avvist fra Liverpool. Les mer om det her!

MOBIL: Få scoringsvarsel for ditt Premier League-lag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED
Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året