Gå til sidens hovedinnhold

Fikk EM-beskjeden i skolefri

Denne tyske unggutten fikk en melding på mobilsvar. «Hei, dette er Tysklands landslagssjef».

Tirsdag tok Tysklands landslagssjef Joachim Löw ut den preliminære troppen til sommerens EM-sluttspill i Polen og Ukraina.

Den store overraskelsen: Schalkes Julian Draxler.

18-åringen har spilt seg inn i Schalkes førsteellever denne sesongen, og har startet 21 kamper i den tyske Bundesligaen.

Ingen ventet det
Midtbanespilleren er et stort talent, men de færreste hadde forutsett at han skulle kapre en plass i en meget sterk Tyskland-tropp.

Det hadde heller ikke hovedpersonen selv forutsett.

- Denne innkallelsen er totalt uventet, sier Draxler ifølge Fifa.com.

Han forteller at han var på skolen, slik han pleier når Schalke ikke trener, og det var da han fikk beskjeden.

- Jeg hørte på mobilsvar i skolefri, og der lå det en melding fra landslagssjef Joachim Löw. Dette er en stor ære for meg, og selvsagt skal jeg gjøre mitt beste, forteller Draxler.

Tre uker på seg
Han hadde heller ventet seg en innkallelse til Tysklands U19-landskamp i EM-kvaliken for ungdomslandslag. Nå har han i stedet mulighet til å representere landet i det kommende EM-sluttspillet.

Han har tre uker på seg til å overbevise Löw om at han fortjener en plass i hovedtroppen på 23 spillere. Han møter opp til samling på fredag, når skoleåret er over.

Draxler har ingen landskamper fra før.

Her er den tyske troppen:

Manuel Neuer,Tim Wiese, Ron-Robert Zieler, Marc-Andre ter Stegen, Holger Badstuber, Jerome Boateng,Mats Hummels ,Per Mertesacker,Bendikt Howedes,Philipp Lahm , Marcel Schmelzer ,Bastian Schweinsteiger,Sami Khedira ,Sven Bender, Lars Bender, Ilkay Gundogan ,Toni Kroos , Julian Draxler,Marco Reus, Mario Gotze,Mesut Ozil ,Mario Gomez, Miroslav Klose, Cacau, Thomas Muller, Andreas Schurrle, Lukas Podolski.

HTML EMBED
Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?