*Nettavisen* Sport.

Fikk én straffe - mener han burde hatt en til

SNYTT: Erling Knudtzon fikk én straffe mot Lillestrøm, men mente han skulle hatt en til. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

- Helt sykt, sier Erling Knudtzon etter å ha sett tv-bildene.

12.07.15 22:42

LILLESTRØM - STRØMSGODSET 1-2:

Kveldskampen mellom Lillestrøm og Strømsgodset på søndag ble akkurat den tette, spennende og underholdende affæren som de nøytrale seerne kunne håpe på.

Begge lag hadde vist god form den siste tiden: Lillestrøm med kun ett tap på sine åtte siste kamper, og Strømsgodset med fire seire på sine fem siste.

Da det så ut til å ende med uavgjort, var det imidlertid Strømsgodset som viste seg å dra det lengste strået.

For etter flere store sjanser til beste lag, var Gustav Wikheim først på en retur fra LSK-keeper Arnold Origi og satte inn den avgjørende 2-1-scoringen fire minutter før full tid.

- Helt sykt

Etter kampen raste imidlertid Erling Knudtzon mot dommer Tom Harald Hagen, ettersom LSK-spissen mente han ble snytt for straffespark ti minutter før slutt.

Knudtzon ble lagt ned på kanten av 16-meteren, og dommer Hagen dømte frispark til Lillestrøm. Tv-bildene viste imidlertid at fellingen skjedde innenfor straffefeltet.

- Jeg er én og en halv meter innenfor. Det er helt sykt! sier Knudtzon til TV 2 Sporten etter å ha fått se tv-bildene.

Så hører det med til historien at straffen Knudtzon faktisk fikk, på stillingen 0-1, var av det svært billige slaget.

Mot spillets gang

Til syvende og sist var ikke Strømsgodsets seier helt ufortjent.

Gjestene var det klart beste laget før hvilen, men klarte ikke å omsette sine store målsjanser til mål. Det sviktet i de avgjørende øyeblikkene, og Lillestrøms forsvar var både dyktige og heldige som kunne gå til pause uten baklengsmål.

Det så ut som om trener Rúnar Kristinssons pausetale inspirerte hjemmelaget, for det var Lillestrøm som åpnet andre omgang best.

Men nå kom kampens første scoring. Og den kom mot spillets gang.

Sju minutter ut i omgangen fikk gjestene fra Drammen slått inn fra venstre side, og midtstopperbauta Frode Kippe lyktes ikke med det klarerende hodestøtet. Ballen datt ned i beina på Flamur Kastrati, som hadde få problemer med å dunke kula opp i nettaket.

Omdiskutert straffe

Men Strømsgodset fikk ikke beholde ledelsen særlig lenge.

Fem minutter senere dro Erling Knudtzon seg inn i feltet, og barket sammen med Mohammed Abu. Dommer Tom Harald Hagen pekte på straffemerket, noe som syntes å være i beste fall en tvilsom avgjørelse - det så heller ut som om Knudtzon løp ned Abu, enn motsatt.

Det brydde ikke Lillestrøm seg særlig om. Moryke Fofana var trygg fra ellevemetersmerket, og satte utligningen inn i høyre hjørne.

- Spørsmålet er om det er avskjedsforestillingen, dette her, sa TV 2-kommentator Asbjørn Myhre om Fofana, som har gjort seg til et hett overgangsobjekt med sitt gode spill for Lillestrøm denne sesongen.

Kjempesjanse

Nå kom imidlertid Godset bedre med i kampen igjen, og både Iver Fossum og Thomas Sørum var to skonummere for små da ingen av dem fikk sklidd inn et innlegg fra Vilsvik.

Men fire minutter før slutt fikk altså gjestene uttelling, og kunne feire sin femte seier på seks kamper.

Det fører drammenserne opp på femteplass på tabellen, bare fire poeng bak Stabæk på andreplass.

Lillestrøm er nummer åtte, seks poeng bak Godset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag