*Nettavisen* Sport.

Fikk forbud av Martin

Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Vålerengas nye midtbanegigant har fått klar beskjed av Martin Andresen.

09.04.11 12:51

STABÆK – VÅLERENGA 1-0:

FORNEBU (Nettavisen): I sesongens to første kamper var Fegor Ogude en gigant på Vålerengas midtbane. Den 23 år gamle nigerianeren var banens beste mot både Viking borte og Aalesund hjemme – og Vålerenga vant begge kampene.

Fredag var ikke Ogude like guddommelig. Han var heller ikke banens beste. Men det er i alle fall én ting trener Martin Andresen kunne si seg fornøyd med når det gjelder Fegor Ogude, selv etter tap 0-1.

- Det ble ikke gult kort i dag, konstaterer Andresen.

Bedt om å slutte
Nigerianeren pådro seg nemlig gult kort mot Viking – og kunne lett ha blitt utvist – og fulgte opp med et nytt gult kort mot Aalesund. Begge kortene kom etter at Ogude gikk inn i taklinger med knottene først.

Etter disse kampene ble Ogude bedt om å roe seg ned.

- Vi har snakket med ham om det. Dette med knottene. Han skjønte jo ikke hvorfor han fikk kort på det. «Sånn gjør jo alle».

- Så han har fått beskjed om ikke å gå inn med knottene først?

- Ja.

- Og det gjorde han ikke i dag?

- Nei. Det ble bedre.

- Han var vel heller ikke like god i dag som i de to første kampene?

- Nei, han var ikke det. Verken han eller Doffen (Kristofer Hæstad, red. anm.) var fullt på høyde i dag. Det ble for lite dynamikk i midtbaneleddet, sier Martin Andresen til Nettavisen.

- Ikke gode nok
Kristofer Hæstad er enig med sjefen.

- Vi er ikke gode nok i dag. Vi får ikke satt det offensive spillet som vi ønsker. Det er nok mest udyktighet. Vi må gå i oss selv, alle mann. Vi vet at vi har et bra register offensivt. Det gjelder å finne tilbake til det, sier Hæstad til Nettavisen.

Defensivt var det imidlertid solid.

Vålerengas tredje seriekamp for året så innledningsvis ut akkurat som de to første. Oslolaget forhindret motstanderen i å skape sjanser. Aalesund skapte null målsjanser mot Vålerenga i forrige runde, og Stabæk holdt seg også der lenge – helt til Vålerengas midtstopper Stefan Strandberg headet ballen i eget mål.

Det føltes nok litt urettferdig for Vålerenga, men sånn er ofte fotballen.

Stabæk slapp heller ikke til så mange sjanser imot. Håvard Nielsen fikk to gode muligheter fra forholdsvis kort, men nokså skrått hold før ti minutter var spilt. Utover dette kom Vålerenga kun til skudd fra langt hold, og alltid uten å bekymre Jan Kjell Larsen.

Seks poeng etter 0-7
Andreomgangen bød på enkelte halvsjanser, men den eneste reelle målsjansen var det Bojan Zajic som kom til, da han midtveis i andreomgangen hadde en fin luke ved bortre stolpe, men skjøt via en Stabæk-spiller og til corner.

Stabæk spilte seg to ganger til fantastiske posisjoner, men begge gangene ødela upresise pasninger for det som i praksis ville vært enkle mål. Først var det Johan Andersson som bommet, deretter var det Gilles Ondo.

Det spilte ingen rolle. Stabæk holdt nullen og vant 1-0.

Bærumsklubben har dermed tatt seks poeng av seks mulige etter det pinlige 0-7-tapet mot Lillestrøm i første serierunde.

HTML EMBED

Annonsebilag