RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(PA/Scanpix)

Fikk forvarsel fra Rooney

Sist oppdatert:
- Jeg følte at det var spenning i troppen, sier Sir Alex Ferguson.

Manchester United-sjefen er i øyeblikket på ferie i Frankrike, men skal likevel ha latt seg intervju av radiokanalen Sirius XM i New York. Der forteller skotten at han i forrige uke fikk en følelse av at det var engelsk VM-trøbbel i gjerde i Sør-Afrika.

- Jeg fikk bare den følelsen. Jeg snakket med Wayne Rooney og sa bare «slapp av og nyt det». Jeg følte bare at det var spenning i troppen ut fra det jeg hørte, sier Ferguson i intervjuet som er gjengitt av blant andre The Telegraph.

Store forventninger
United-bossen mistenker at det enorme forventningspresset fra hjemlandet preger engelskmennene i så stor grad at prestasjonene uteblir.

- Jeg så ikke Algerie-kampen, da var jeg ute med venner, men jeg fikk bare følelsen av at forventningene påvirker dem, sier han – og tilføyer:

- Noen ganger kan forventninger være ødeleggende med hensyn til å få spillerne til å prestere på det nivået som skal til for å avansere fra gruppespillet.

Med to poeng i lomma etter like mange spilte kamper står England i fare for å ryke ut av VM-sluttspillet nærmest før det har kommet skikkelig i gang. Bare seier er godt nok mot Slovenia onsdag.

Ferguson innser samtidig at landslagssjef Fabio Capello står overfor en vanskelig oppgave – i likhet andre landslagssjefer.

Lang sesong
- Du klarer ikke å ha samme harmoni (på landslag) fordi trenerne ikke har spillerne rundt seg hver eneste dag, sier skotten.

- I klubben lever man med dem, ser dem hver dag og kjenner personlighetene deres. Landslagssjefer har ikke den muligheten, og det er et handikap.

Ferguson tilskriver også den lange og harde engelske ligasesongen noe av skylden for Englands tilbakevendende VM-problemer. Det er ingen hemmelighet at United-sjefen lenge har ivret for at man også i England burde legge inn en vinterpause tidlig på året.

- Spillerne møtte (til VM-samling) 3-4 dager etter at sesongen var over, og har vært sammen det meste av tiden etter en lang og hard sesong, sier Ferguson – og henviser til en annen fotballstorhet:

- Tyskland tar alltid en måneds pause i januar, og de synes alltid å gjøre det bedre i VM enn folk forventer.

Slakter VM
England er imidlertid ikke alene om å ha levert meget skuffende varer i Sør-Afrika. Ferguson er ikke nådig mot det som har vært prestert så langt.

- Det har vært et skuffende VM, men jeg hadde en følelse av at det ville bli det. Nivået har skuffet meg, må jeg si. Ikke imponerende i det hele tatt, lyder skottens dom.

United-sjefen har naturligvis heller ikke unngått å få med seg opprøret i den franske leiren etter hjemsendelsen av Nicolas Anelka. Kanskje har Ferguson fulgt litt ekstra nøye med – som følge av at en av hans egne menn har stått aller fremst på barrikadene – Patrice Evra.

- Det virker å være disharmoni i leiren, men det var en dårlig oppladning for spillerne å få beskjed om at Raymond Domenech slutter, og at de dermed vet at Laurent Blanc overtar etter VM, sier skotten.

- Elendig
Nevnte Blanc spilte også under Ferguson i United fra 2001 til 2003. Nå får han skryt av gamlesjefen.

- Jeg mener de burde ha tatt med Blanc til VM som assistent. Kanskje ville han hatt en beroligende effekt og brakt litt harmoni inn i troppen, sier skotten.

Han er ikke mye imponert over det franskmennene har vist sportslig.

- De har vært elendige. Jeg trodde ikke de skulle gjøre det bra, men jeg forventet noe bedre enn det vi har sett, sier han.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere