RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Steve Allen (Scanpix)

Fikk høre Solskjær-skryt

Rio Ferdinand benyttet anledningen til å skryte av Ole Gunnar Solskjær da han nylig møtte Storbritannias statsminister Gordon Brown.

Oslo (ANB): Det celebre møtet kom i stand som følge av at Manchester United-spiller Ferdinand har fungert som gjesteredaktør for storavisen The Observers månedlige fotballmagasin. Den siste utgaven av bladet fylles blant annet av det nevnte intervjuet – der redaktøren møter statsministeren til en idrettsprat i Downing Street 10.

I samtalen forteller svært så sportsinteresserte Brown at han nylig møtte Everton-manager David Moyes – og påpeker at skotten allerede i en alder av 22 fikk trenerlisens. Statsministeren påpeker videre at Everton-sjefens evne til å notere og hente lærdom fra sine tidligere managere, er mye av hemmeligheten bak suksessen.

Tok notater
Rio Ferdinand trekker raskt parallellen til en tidligere lagkamerat fra Kristiansund.

– Jeg skal fortelle deg om en annen som gjorde akkurat det samme – Ole Gunnar Solskjær. Han gjorde det hele tiden da han var spiller, sier Ferdinand.

– Nå jobber han med reservene våre og er flink med guttene. Han gjør en kjempejobb, fortsetter midtstopperen.

Hemmeligheten er nitide studier av Sir Alex Fergusons måte å lede laget sitt på.

– Han har studert spillet nøye. Han tok alltid notater av det manageren sa, samt de ulike treningsmetodene vi brukte, sier Ferdinand.

Geniet Ferguson
Videre i intervjuet vanker det mye skryt til Solskjærs læremester Ferguson. Ferdinand illustrerer sjefens ferdigheter ved å vise til laguttaket i storkampen mot Chelsea for noen uker siden.

– Ingen i verden hadde valgt akkurat det laget fra start. Men han er et geni, helt utrolig. Du hadde sikkert valgt Scholes eller Carrick på midtbanen, men begge var på benken, sier midtstopperen – vel vitende om at Ferguson plukket seg Giggs og Darren Fletcher. Kampen endte med 3-0-seier og en gedigen triumf for Ferguson.

På spørsmål fra statsministeren om hvordan han vurderer Fletcher, svarer Ferdinand:

– Han er en kjempefyr som har gjort det veldig bra i år. Sannsynligvis har han vært vår beste spiller. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere