Gå til sidens hovedinnhold

- Fikk info om at denne kampen ville ende uavgjort

Nå koker det over av rykter i Fotball-Norge.

Kampen mellom Rosenborg og Strømsgodset i slutten av juni endte uavgjort etter en skikkelig målfest der lagene scoret tre mål hver.

Ifølge Dagbladet har avisen vært i kontakt med kilder som hevder at de fikk informasjon om at kampen ville ende uavgjort.

- At det ville bli uavgjort, var noe mange fikk tips om på forhånd. Oddsen var veldig høy, skal kildene ha fortalt til avisen.

- Blir skremt
En av dem forteller at han får tips om arrangerte kamper fra en engelskmann han kjenner via Facebook. Han sier at han først var skeptisk, men at han så begynte å følge tipsene.

Resultatet var oppsiktsvekkende - alle tipsene gikk inn.

Personen skal også ha fått tips om å spille på kampen mellom Ull/Kisa og HamKam - kampen som ble utsatt på grunn av mistanker om kampfiksing.

KONKURRANSE: Vinn billetter til OL i London

Strømsgodset-trener Ronny Deila reagerte slik da han fikk høre ryktene om oppgjøret på Lerkendal:

- Jeg blir bare skremt av å høre dette. Jeg opplevde kampen som åpen. I den grad noe var overraskende, var det av vi ikke fikk straffe på 3-3. Da må i så fall dommeren ha vært involvert, og det kan jeg vanskelig tenke meg, sier Deila til Dagbladet.

Daglig leder i Rosenborg er sjokkert over ryktene, men synes ikke uavgjort er noe overraskende resultat, ettersom sju av klubbens kamper har endt uavgjort denne sesongen.

Startet avhør tirsdag
Tirsdag startet politiet med avhør av spillere i saken om kampfiksing i flere norske fotballkamper.

Avhørene blir gjort ved Grønland politistasjon - og rett før klokka 10 ankom den første spilleren politihuset.

- Løfte ut råtne egg
Idrettspresident Børre Rognlien og generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund mener utøvere, trenere og ledere som blir dømt for kampfiksing, ikke bør få komme tilbake i norsk idrett.

Norsk fotball er rystet etter at det ble kjent at kampene mellom Ull/Kisa - HamKam og Østsiden - Follo skal undersøkes etter mistanke om forsøk på resultatmanipulering.

Rognlien vil ha strenge straffer for dem som er involvert i kampfiksing, skriver Aftenposten.

- Vi skal løfte ut alle de råtne eggene. De har diskvalifisert seg selv fra idrettens grunnverdier, sier idrettspresidenten til avisen.

Generalsekretær Inge Andersen i NIF mener også at idretten må reagere kraftig hvis noen blir dømt for kampfiksing.

- Kampfiksing er ikke noe annet enn egoisme satt i høysetet. Det at en spiller lar seg kjøpe og bidra til at et resultat blir fikset, undergraver hele idrettens idégrunnlag. Slike personer må utestenges på livstid. Denne type kriminell handling vil vi ikke assosieres med, sier Andersen til Aftenposten.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot