*Nettavisen* Sport.

Fikk ny trenerjobb i går - døde idag

Foto: Afp/Scanpix

Manuel Preciado skulle presenteres som ny Villarreal-manager i morgen. I dag ble han funnet død.

07.06.12 14:44

Onsdag ble det klart at Manuel Preciado skulle ta over jobben som manager i nedrykkslaget Villarreal.

Fredag skulle han etter planen bli presentert av den spanske klubben.

Det kommer imidlertid ikke til å skje. Preciado ble funnet død på et hotellrom i Valencia i morges. Han ble 54 år gammel.

Dødsårsaken skal ifølge BBC Sport være hjerteinfarkt.

- Villareal ønsker å uttrykke den dypeste sorg for tapet og kondolerer til hans familie, heter det i en uttalelse fra klubben.

«En av fotballens største»
Flere spanske spillere har i morgentimene torsdag uttrykt sin sorg over Preciados død på Twitter.

- Jeg er i sjokk over den triste nyheten jeg våknet til. Klemmer til Manolo Preciados familie. Hvil i fred min venn, skriver Barcelonas Cesc Fàbregas.

Gerard Pique kaller Preciado «en av fotballens største».

Forfulgt av uhell
Preciado ledet Sporting Gijón fra 2006, men fikk sparken i vinter. I løpet av seks år som manager i klubben førte han klubben opp og ned fra Spanias øverste divisjon to ganger, og han var mannen som sørget for at Jose Mourinhos ni år uten hjemmetap ble brutt da Gijon slo Real Madrid på Santiago Bernabéu i fjor.

- Det er med den dypeste sorg Sporting Gijon har mottatt budskapet om et veldig trist tap av en person som formet en viktig del av vår klubbs historie, og vi sender våre dypeste kondolanser til hans familie, skriver Preciados tidligere arbeidsgiver i en pressemelding.

Han har tidligere spilt aktiv fotball for flere spanske klubber, blant annet Racing Santander, der han også var trener to ganger.

Spanjolens liv ender etter en årrekke med uhell. For ti år siden døde hans kone av kreft, og to år senere mistet han sin 15-år-gamle sønn i en bilulykke. Også faren omkom da han ble påkjørt i fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.