*Nettavisen* Sport.

Fikk sparken etter hatefull Liverpool-melding

HYLLEST: Før og under kampen mellom Liverpool og Manchester City ble de 96 ofrene i Hillsborough-ulykken minnet. Foto: Jon Super (AP / NTB scanpix)

Manchester City-supporter dummet seg ut.

15.04.14 09:17

Før kampen mellom Liverpool og Manchester City søndag var det en markering for Hillsborough-ulykken. 96 mennesker mistet livet den 15. april, 1989.

Det var likevel ikke alle som skjønte tegninga.

Manchester City-fan Mark Lewis lot seg nemlig ikke røre av markeringen og brukte i stedet nettsamfunnet Twitter for å ytre sitt hatefulle budskap.

Underveis i kampen skrev Lewis følgende:

«Scouserne jukser. Det burde vært 96 + 11 bare på grunn av måten de prøver å spille fotball. Det er en vits», ytret City-supporteren på Twitter.

I etterpåklokskapens navn, burde han nok spart seg denne meldingen.

Meldingen ble nemlig fort plukket opp av andre på Twitter og Lewis har i ettertid måttet stenge kontoen sin på nettstedet på grunn av reaksjonene.

Manchester City-supporteren mistet også jobben på grunn av dette.

Lewis var tidligere en offentlig ansatt i Bury, som gartner.

- Vi tar avstand fra Mr. Lewis' kommentarer på Twitter og er bekymret. Han er ikke lenger ansatt hos oss, har arbeidsgiveren offentliggjort.

Ifølge Liverpool Echo skal arbeidsgiveren til Lewis ha hatt klare regler på hvordan ansatte skal oppføre seg på sosiale medier og reglene ble brutt.

Lewis skal også ha blitt politianmeldt for ytringene sine, men det er enn så lenge ikke kjent som politiet i Manchester følger opp saken.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.