Fikk sparken på direkte TV

Foto: Anna Gowthorpe (Pa Photos)

Gus Poyet er fedig i Brighton.

24.06.13 09:18

Gus Poyet er ferdig som manager for den engelske fotballklubben Brighton.

Det fikk han beskjed om da han kommenterte kampene Uruguay - Tahiti og Nigeria - Spania for BBC søndag.

Det var anker Mark Chapman informerte TV-publikummet om at Poyet hadde fått sparken - mens Poyet satt i studio.

- Det har vært noen pinlige minutter her i studioet, for vi har akkurat fått vite at Gus Poyet har fått sparken etter tre og et halvt år i jobben som Brighton-manager, mens vi har vært på lufta, sa Chapman før han leste opp Brightons pressemelding.

«Gus Poyet har blitt informert av Brighton & Hove Albion Football Club om at hans kontrakt har blitt sagt opp. Dette som følge av hans suspensjon, en etterforskning og en disiplinær prosess.»

- Jeg har ikke fått noen telefon, ingen tekstmelding, ikke en epost... Jeg har ikke fått høre noe. Jeg tror jeg er den første som får sparken på denne måten, sa Poyet på lufta.

For en måned siden ble den tidligere Chelsea-stjernen suspendert fra jobben. Brighton-ledelsen reagerte kraftig på at uruguayaneren informerte spillerne om at han trolig kom til å slutte i løpet av sommeren.

Klubben bekreftet søndag at Poyet er sagt opp med umiddelbar virkning på grunn av episoden. Ifølge britisk arbeidslov kan han anke avgjørelsen, og klubben vil derfor ikke kommentere saken ytterligere.

Brighton vil også starte jakten på en midlertidig manager, som kan ha ansvaret i begynnelsen av sesongoppkjøringen fram til Poyet-saken er avgjort.

Poyet er ofte blitt nevnt som aktuell for større klubber. Brighton tapte i semifinalen i opprykkskvalifiseringen til eliteserien. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.