RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk tidenes største Bayern-bot

(EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Og Bayern München-stjernen mener fortsatt at tyskerne har et stykke igjen til Europas aller beste.

Han er visekapteinen i Bayern München. Stor var derfor forskrekkelsen hos klubbledelsen da 26 år gamle Phillip Lahm bestemte seg for å være ærlig før jul.

I et langt intervju med Süddeutsche Zeitung i høst slaktet backen nemlig Bayerns aktivitet på overgangsmarkedet. Han mente klubben total manglet en strategi.

- Topplagene i Mesterligaen har toppspillere i minst sju eller åtte posisjoner. Det har ikke vi, sa han.

- Andre lag har et system, en filosofi og kjøper spillere deretter. Det har ikke vi, sa han.

Bayern München var ikke imponert, og ila ham umiddelbart den største boten de noensinne har gitt en spiller.

- All kritikk av klubben, treneren eller medspillere er ulovlig, og Philipp har brutt reglene våre. Han ilegges derfor tidenes strengeste bot, svarte Bayern i en pressemelding.

Reaksjonene var delte.

Noen mente at ærligheten var uhørt. Andre roste Lahm opp i skyene. 26-åringen, med 64 A-landskamper for Tyskland, er nemlig i Tyskland kjent for sitt sterke engasjement også utenfor fotballen.

Voldsomt engasjement
Han har stiftet et fond, Philipp Lahm-Stiftung, som hjelper barn som ikke får de samme sjansene som alle andre. Han er også en offisiell ambassadør for SOS barnebyer i regi av Fifa. Han har også vært en ambassadør for verdens aidsdag både i 2007, 2008 og 2009.

Uten at engasjementet stopper med det.

Han har deltatt i aksjoner mot fartsovertredelser i trafikken og mot barneovergrep, og i 2008 fikk han en toleransepris for hans «enestående arbeid for å bekjempe intoleranse og homofobi innen idretten, spesielt fotball.»

- Fortsatt en luke
Tirsdag kveld blir Lahm igjen en av nøkkelspillerne når Bayern München er verter for Manchester United, men selv om Bayern nå er i kvartfinalen av Mesterligaen er Lahm fortsatt ikke overbevist om at tyskerne igjen er en europeisk toppklubb.

- Det er fortsatt en luke mellom oss og de andre topplagene.

- Det positive er at vi har tatt innpå siden i fjor. De første månedene med Louis van Gaal som trener handlet om å omstille seg. Han kom med mye nytt. Nå har vi imidlertid bedre kontroll i spillet vårt. Det handler ikke lenger om tilfeldigheter. Van Gaal kom hit på rett tidspunkt. Vi blir bedre fra måned til måned og det føles bra. Ingenting er verre enn følelsen av å stagnere, sier Lahm.

Så er spørsmålet om Bayern har utviklet seg nok til å også å slå ut Manchester United av Mesterligaen.

Følg kampen fra minutt til minutt i Nettavisens livesystem tirsdag 20.45.

(Kilder: Bayern Münchens hjemmeside, uefa.com, Wikipedia, kicker.de, Telegraph, Guardian)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere