Fikk tilbud av Arsenal

Foto: Mike Egerton (PA/Scanpix)

I Manchester United er man nok glad for at Sir Alex Ferguson takket nei.

11.05.11 09:20

35 titler og rekke personlige utmerkelser har det blitt på Sir Alex Ferguson, siden han tok over som manager for Manchester United helt tilbake i 1986.

Noen måneder før han taket ja til jobben hos Old Trafford-klubben, fikk imidlertid den nå 69 år gamle skotten et annet fristende tilbud.

- Jeg ble tilbudt jobben som manager i Arsenal og var interessert, sier Ferguson ifølge Daily Mirror.

- Ønsket raskt svar
Tilbudet kom tidlig i 1986, men siden Ferguson på den tiden var landslagstrener og Skottland skulle spille VM den kommende sommeren, måtte han takke nei til jobben.

- Arsenal ønsket et svar med en gang, men det kunne jeg ikke gi, fordi jeg skulle til VM med Skottland, forteller manageren.

United-sjefen forteller videre at han ønsket å ta med seg Walter Smith - nåværende Glasgow Rangers-trener - som assistent i Arsenal-jobben.

- Jeg tenkte å høre med ham da vi dro på landslagsoppdrag. Vi skulle møte Israel og på den tiden visste jeg ikke at Walter skulle til Rangers, sier skotten.

- Slapp bomben
Walter Smith startet altså managerkarrieren som assistent for Graeme Souness hos Rangers i 1986. Da Souness dro til Liverpool i 1991, fikk Smith hovedansvaret.

- Så jeg spurte: «Har du lyst til å bli med meg til Arsenal»? Da slapp han bomben og fortalte at han skulle til Rangers, sier Ferguson.

Dermed ble det i stedet Manchester United på Ferguson. Skotten fikk tilbudet om jobben i november 1986, etter at Ron Atkinson hadde fått fyken.

- Arsenal-muligheten glapp, Walter reiste til Rangers og senere det året signerte jeg for Manchester United, sier Ferguson.

PS. Ferguson fikk også tidligere i karrieren tilbud om å ta over Tottenham. Det takket manageren nei til.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.