Gå til sidens hovedinnhold

Fikk tilbud fra VIF

Martin Andresen er nær ved å sikre seg verdifull erfaring fra Olympiatoppen.

Nylig hadde Vålerenga storopprydning i sitt trenerteam, og ut forsvant David Brocken (defensiv spillerutvikler), Mike Speight (offensiv spillerutvikler) og Truls Hallen (fysisk trener).

- Smittende energi
Nå er årets kabal i ferd med å løse seg. Jon Aase fra Olympiatoppen er på vei inn for å hjelpe til med den fysiske biten.

- Jon er en meget solid herremann, med mange års erfaring fra Olympiatoppen.

- Det er både hans kompetanse og måte å være på som har gjort at vi har ønsket Jon. Han har en veldig smittende energi, sier Martin Andresen til Nettavisen.

41 år gamle Aase har jobbet i 13 år ved Olympiatoppen, hvor han vil fortsette i en deltidsstilling. Samtidig er han tilbudt en 40 prosents stilling i Vålerenga/Vallhall treningssenter.

- Vi kjøper tjenestene fra dem, og så har de oppfylt de kravene vi har stilt til fysisk trener, forteller VIF-manageren.

Aase svarer snart
Selv understreker Jon Aase overfor Nettavisen at han ennå ikke er klar for Oslo-laget, og at det fortsatt gjenstår visse detaljer.

- Jeg har i utgangspunktet sagt ja til dem, men jeg har ikke skrevet under noe. Det er bare et utkast det jeg har mottatt, og vi skal blant annet se nærmere på stillingsprosenten. Et svar vil først komme i romjula eller etter nyttår.

- Jeg regner med det ordner seg, men man vet jo aldri. Det er også en del som må ordnes med Olympiatoppen først, forteller Aase.

- En av Norges beste
Daglig leder ved Vallhall treningssenter, Stian Holme, har ingen problemer med å prate varmt om det - sannsynligvis - neste medlemmet av Vålerengas trenerteam.

- Jon Aase er en av Norges desidert beste innenfor basis- og ferdighetstrening, og har jobbet tett med Johan Kaggestad i Olympiatoppen. Vi ønsker å få med Jon fordi vi så og klubben følte at det var et behov for å bli bedre på den fysiske biten.

Sier Aase ja til VIF-tilbudet vil han først og fremst jobbe med det fysiske, mens Johan Kaggestad vil få et overordnet ansvar som fysisk trener.

- Jon skal ha ansvaret for å gjennomføre styrke- og basistrening. Eirik Bjærke, som er fysioterapeut, vil òg være medansvarlig og skal ta seg av kondisjonsbiten. Dette blir et veldig solid trekløver. Med Kaggestads erfaring og de andres kompetanse kan det bli et utrolig bra team, blant de beste i landet, mener Holme.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger