Filmstjerne kan bli Leeds-eier

SPORTSINTERESSERT: Russel Crowe eier fra før av et rugbylag. Nå kan han bli eier i Leeds. FOTO: NTB scanpix

SPORTSINTERESSERT: Russel Crowe eier fra før av et rugbylag. Nå kan han bli eier i Leeds. FOTO: NTB scanpix Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Russel Crowe gjorde rugbylag fra middelmådig til verdens beste klubblag. Nå er han aktuell som Leeds-eier.

26.02.15 07:13

Leeds-fansen drømmer om at Leeds-supporter og Hollywood-skuespiller Russell Crowe skal kjøpe klubben.

Crowe slo gjennom med hovedrollen i filmen Gladiator i 1999 og har siden hatt store roller i en rekke Hollywood-filmer. Nå kan den New Zealand-fødte skuespilleren være aktuell som ny eier i favorittklubben Leeds.

«Er det flere som synes dette er en god idé?», skrev Crowe på Twitter da en Leeds-supporter spurte om han ikke kunne tenke seg å kjøpe klubben.

Siden har 50-årige Crowe fått støtte av Leeds Fans LLP, som er en viktig supportergruppering i den tradisjonsrike klubben.

- Russell er en stor Leeds-supporter, han har erfaring som supportereier, og vi er veldig positive til ham som eier av klubben, sier en talsmann for supportergrupperingen.

Crowe kjøpte i 2006 en eierandel på 75 prosent i den australske rugby league-klubben South Sydney Rabbitohs, som den gang var beskjedent plassert. Nylig vant Rabbitohs klubb-VM, og Crowe droppet Oscar-utdelingsseremonien søndag for å se Rabbitohs slo det engelske mesterlaget St. Helens 39-0.

Skuespilleren er ikke helt avvisende til tanken om å eie fotballklubben.

- Det klubben og dens supportere trenger er en leder som setter tonen. Hver tanke og hver beslutning som blir tatt må gjøres for at klubben skal ha mest mulig suksess på banen, var hans kommentar til hvordan klubben bør drives.

Leeds eies nå av italienske Massimo Cellino. Men han er siktet i en skattesak, noe som gjør at Football League nekter ham å fortsette som eier. Cellino har solgt seg ut av selskapet som eier klubben, men kan komme tilbake om han blir frikjent.

Siden Cellino kjøpte klubben i april 2014 har fire managere fått sparken. Laget ligger på 14.-plass på nivå to i England. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.