*Nettavisen* Sport.

Finalehåpet lever

Foto: AFP/Scanpix

Men John Arne Riise kan takke et stadig ineffektivt Arsenal for det.

24.02.09 23:43

Arsenal - Roma 1-0:

Romas norske venstreback, John Arne Riise, uttalte før tirsdagens oppgjør mot Arsenal at den engelske motstanderen spilt fantastisk fotball.

Det kan nok flere være enige med han i. Men Arsenal ligger på en svak femteplass i Premier League og tirsdag så man noe av grunnen til det. Roma på sin side har et sterkt ønske om å nå finalen, ettersom den går på deres egen hjemmebane. Det håpet lever fortsatt, men Arsenal kunne fort gitt det en kraftig knekk.

For Arsenal skapte mange nok sjanser til å skaffe seg et solid forsprang før returoppgjøret i Roma om to uker.

Men det ville seg ikke foran mål.

- Med tanke på hvordan kampen utartet seg er 1-0 et godt resultat for oss, sier John Arne Riise etter tapet.

Straffe måtte til
Ikke før i det 36.minutt skulle Arsenal få lønn for strevet. Robin van Persie vendte opp i feltet, men ble tatt av Philippe Mexes før han rakk å gjøre noe. Dermed straffespark.

Det tok nederlenderen selv og sendte keeperen feil vei og ballen i mål.

Flere mål ble det ikke før pause, til tross for at Arsenal skapte enda én stor sjanse til før hvilen.

Fete sjanser
Da andreomgangen skulle blåses i gang var det bare ni Arsenal-spillere på banen. Kaptein Kolo Touré og William Gallas kom småjoggende ut fra garderoben lenge etter resten og Touré klart i tillegg å pådra seg gult kort da han løp inn på banen for tidlig.

Heldigvis var ikke resten av Arsenal like forvirrede og spillet satt godt. Men foran mål kunne nok konsentrasjonen vært bedre.

For i andreomgangen kom de store sjansene nærmest på løpende bånd og gang etter gang lyktes det ikke for Arsene Wengers gutter. Gang på gang viste Arsenal fram sin flotte fotball og individuelle ferdigheter. Emmanuel Eboué var delaktig i flere store sjanser, Abou Diaby var nære på og Nicklas Bendtner hadde også sine sjanser.

Men ballen ville rett og slett ikke i mål.

- Vil til finalen
Ineffektiviteten har vært et problem for Arsenal hele denne sesongen og problemene fortsatte videre i kampen.

Men til tross for at Roma også hadde sine sjanser, lyktes ikke italienerne med å få det viktige bortemålet. Superstjernen Francesco Totti var anonym fram til det siste timinuttet, men heller ikke da skulle Roma lykkes.

John Arne Riise erkjenner at det blir tøft for Roma å komme seg til finalen. Foreløpig har de mer enn nok med å komme seg forbi Arsenal, til kvartfinalen.

- Det er langt fram til finalen, men hele laget tenker jo på det. Vi må bare jobbe hardt for å komme oss dit, sier Riise.

Og Roma jobbet hardt tirsdag, men det ville seg heller ikke for dem. Da Mirko Vucinic ble feilaktig avblåst for offside på overtid, var det klart at det ikke var Romas dag. Dermed endte det 1-0 til Arsenal.

Med det resultatet må Riise og Roma score i returoppgjøret i Roma om to uker.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.