Finaleklare etter dramatisk kamp

FINALEKLARE: Trondheims-Ørn er klare for NM-finalen for kvinner.

FINALEKLARE: Trondheims-Ørn er klare for NM-finalen for kvinner. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Trondheims-Ørn er klare for NM-finale mot Lillestrøm.

Trondheims-Ørn ledet 3-0 til pause, men holdt på å rote bort seieren i søndagens NM-semifinale mot Røa. Trønderne holdt så vidt unna og gikk til cupfinalen med 3-2-seier.

- Det var ren trønderenergi som dro i land dette, smilte trener Thomas Dahle til NRK etter svært dramatiske sluttminutter.

Han hadde fryktet at Røa skulle slå tilbake i annen omgang, men hjemmekampen ble i overkant spennende for Trondheims-Ørn.

Lisa-Marie Utland, Tina Fremo og Andrea Haugstøyl hadde gitt vertene en komfortabel ledelse. Så ble situasjonen en ganske annen i løpet av de første sju minuttene etter hvilen.

Skummel Johansen-dobbel
Eline Johansen ble byttet inn av Røa-trener Geir Nordby i pausen, og hun scoret både 1-3- og 2-3-målene som tente gjestenes håp. Etter 70 minutter måtte hun byttes ut igjen fordi hun var skadd.

- Med tanke på det som skjedde i førsteomgangen, må vi være fornøyde med at vi klarer å heve oss såpass. Vi var et helt nytt lag i annen omgang. Det var surt at det ikke gikk. Dette er den verste kampen å tape, sa Nordby.

Røa jaget utligning resten av omgangen, men Trondheims-Ørn fikk klarert gang på gang. I de seks spennende overtidsminuttene var Røa-keeper Silje Vesterbekkmo nesten like mye i angrep som i egen målgård.

LSK venter
Og selv om keeperen fikk hodet på en corner like før slutt, ble det med to mål for gjestene. Dermed er det Ørn som kan se fram til cupfinale mot LSK Kvinner på Fornebu 22. november.

Romerikingene slo Avaldsnes 4-0 i den første semifinalen lørdag.

- Det er fantastisk for oss å få denne muligheten. Cupfinalen er en drøm og det største du kan oppnå i kvinnefotballen. Det er utrolig deilig å få være med på det med Trondheims-Ørn igjen, sa Dahle. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.