*Nettavisen* Sport.

Finaletapet kostet to millioner

Foto: Hommedal, Marit (SCANPIX)

Men Brann-sjefene gliser likevel.

BERGEN (Nettavisen):

- Vi vil beholde nøkternheten også neste sesong, sier Roald Bruun-Hanssen til Nettavisen.

I disse dager jobber han og resten av Brann med å få en oversikt over hvor mye klubben har tjent på cupspillet i år.

For Brann har ikke budsjettert med cupspill i årets sesong. Det merker klubben på års-resultatet som ligger an til å bli veldig godt.

- Mer penger på sport
- Sett opp mot fjoråret, så styrer vi mot et veldig godt resultat for klubben. Den økonomiske situasjonen i klubben vil jeg betegne som betydelig bedre, sett opp mot fjoråret, sier Roald Bruun-Hanssen til Nettavisen, som ikke vil gå inn på summer da dette ikke er klart enda.

I fjor aktiverte Brann en skattefordel som fikk fjorårsbudsjettet i pluss. Klubben har de siste årene levert underskudd og har fått kritikk fra Fotballforbundet for dårlig økonomi.

Nå lover Bruun-Hanssen at pengene klubben ser ut til å tjene i år, skal prioriteres til den sportslige satsingen.

- Vi kommer til å tilføre noe mer penger til avdeling sport inn mot 2012, men vi kommer til følge årets linjer i stor grad, sier brannsjefen, og lover at klubben ikke skal ta helt av etter årets positive sesong.

Tapte likevel
Brannsjefen vil også neste år, budsjettere med kroner null i inntekt på cupen.

- Vi tjener ikke noe særlig på cupen før kvartfinalen. Derfor vil vi kjøre samme linje neste år, sier Bruun-Hanssen til Nettavisen.

En som i alle fall ser frem til neste sesong er Branns sjef for privatmarkedet, Dag Frode Algerøy.

- Selv om vi tapte cupfinalen, håper vi å se en økt interesse inn mot neste sesong, sier Algerøy til Nettavisen.

- Vi vet ikke helt effektene av det enda, legger markedsjefen raskt til.

Fansen har endret forventningene
Han har også sin forklaring på hvorfor Brann styrer mot et veldig positivt resultat.

- Etter vi slo Fredrikstad i semifinalen har det vært en enorm pågang i Brann-butikken. Den ukentlige omsetningen har inn mot cupfinalen vært 3,5 ganger så høy sammenlignet mot i fjor. Men det er for kjapt å konkludere om vi får en økt interesse på lang sikt, sier Algerøy.

- Vi tjente en million kroner bare i Oslo, i cupfinalehelgen, fremhever markedssjefen overfor Nettavisen.

- Det er stor forskjell på tap og seier i cupfinalen. Vi kunne nok hatt en større effekt på salget om vi hadde vunnet finalen. Da hadde gullskjerf og gulldrakter lagt under juletrærne i Bergen og omegn. Med seier kunne vi nok plusset på inntekten med 1 million, og det er kun for salg rettet mot privatmarkedet, sier Algerøy.

Da cupvinneren får to millioner kroner, mens cuptaperen får en million kroner i premierpenger, gikk altså Brann glipp av to millioner kroner ekstra siden det ble tap mot Aalesund.

Likevel er Algerøy optimistisk.
- Vi får ikke svar på om effekten vi nå har sett frem mot cupfinalen, vil vedvare før vi starter partoutkort-salget for neste sesong. Det er den første pekepinnen, og da håper vi på bedre ny-salg, forteller markedssjefen, og legger til:

- Folks forventninger til laget har endret seg etter sesongstart, da alle dømte oss nord og ned. Folk ville gjerne godtatt en 8. plass da, mens de nå forventer medalje. De to siste kampene er dermed viktig for den langsiktige interessen rundt klubben, avslutter han.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.