*Nettavisen* Sport.

Finn én Chelsea-feil

Foto: Monatsje/Twitter/AFP/Scanpix

Men det kunne gått langt verre for de blå.

22.09.11 00:07

CHELSEA - FULHAM 0-0 (4-3 e.str): Carlos Ancelotti fikk som kjent sparken i Chelsea etter forrige sesong.

Den rutinerte italieneren ledet de blå fra London til seriegull i sin første sesong, men klarte ikke å følge opp suksessen og ble offer for Roman Abramovitsjs nådeløse styre.

Manager Ancelotti
Inn kom portugiseren André Villas-Boas. Den unge manageren hadde en fortid i klubben som speider og analytiker og hadde også imponert med sin ledelse av Porto.

Men selv om Villas-Boas nå har vært i klubben en stund, er det ikke alltid like lett å få navnet til manageren riktig på den offisielle lagoppstillingen.

Til ligacupkampen mot Fulham på Stamford Bridge gjorde nemlig Carlo Ancelotti en aldri så liten gjesteopptreden.

Italieneren var nemlig satt opp som manager for londonklubben på listen Chelsea distribuerte til pressen før kampen. Den øvrige lagoppstillingen var det ingenting å utsette på.

Ekstraomganger
Selv om managertabben til Chelsea var en smule småflaut, så kunne fort det som skjedde ute på banen ha blitt langt mer flaut for londonklubben.

Første omgang endte målløst og rett etter hvilen ble midtstopper Alex sendt rett i dusjen, etter å ha felt Kerim Frei på vei igjennom.

Dommeren pekte også på straffemerket, men fra elleve meter klarte ikke Pajtim Kasami å sette ballen forbi innbytter Ross Turnbull..

I løpet av ordinær spilletid ble det aldri noen scoringer og dermed gikk kampen til ekstraomganger. Heller ikke der fant de to lagene nettet.

Straffekonkurranse
Dermed måtte det hele avgjøres på straffespark og det startet dårlig for Chelsea, da Frank Lampard misset fra krittmerket.

Bobby Zamora scoret deretter for gjestene, mens David Luiz gjorde det samme for de blå. Også Steve Sidwell var sikker fra elleve meter.

John Terry gjorde det han skulle gjøre, før Moussa Dembele misset sin straffe og lagene var igjen like langt.

Salomon Kalou scoret for Chelsea, Ian Baird scoret for Fulham og Florent Malouda igjen for vertskapet.

Dermed var det opp til nykommer Bryan Ruiz å få balanse i regnskapet. Mannen som ble hentet inn i sommer misset imidlertid og dermed var Chelsea videre med 4-3 på straffer.

PS. Både Petr Cech og Daniel Sturridge pådro seg skade i løpet av første omgang på Stamford Bridge og ble byttet ut.

Ligacupen onsdag
Brighton - Liverpool, 1-2
Cardiff - Leicester, 7-6 e. str
Chelsea - Fulham, 4-3 e.str
Man City - Birmingham, 2-0
Southampton - Preston, 2-1
Everton - WBA, 2-1 e.e.o.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.