RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finsikter Høiland og Storbæk

Sist oppdatert:
En av Åge Hareides hodepiner fram mot Slovenia-kampen, er hva han skal gjøre på backplass.

ULLEVAAL STADION (TV 2 Nettavisen): NORGE-SVEITS 0-2. John Arne Riise er uaktuell til den kampen på grunn av gule kort. Marius Johnsen, som hadde en plass i landslagstroppen mot Sveits, ble skadet på trening, og er heller ikke aktuell. Alternativene er derfor færre og ikke fullt så sterke.

Høiland syk
- Jeg skal se på Jon Inge Høiland. Jeg skal se på Jarl Andre Storbæk, siden han kan spille på begge sider. Så kan selvfølgelig Andre Bergdølmo spille venstre, og Jon Inge høyre. Jon Inge har vært bra i Malmø, sa Hareide etter onsdagens kamp.

Landslagssjefen valgte likevel å satse på Marius Johnsen i troppen mot Sveits. Da Start-backen ble skadet, sto Høiland øverst på ønskelista, men han var syk. Hareide håper nå at nordmannen blir frisk nok til å kunne spille lørdagens bortekamp mot Örgryte.

Det største spørsmålet før onsdagens kamp, var kanskje hvordan midtbaneduoen Kristofer Hæstad og Christian Grindheim ville fungere sammen. De er litt like hverandre i spillestil, og gjennomførte en godkjent omgang. Men heller ikke mer. De taktiske valgene var tidvis ukloke, med samtidig var entusiasmen og gløden veldig til stede. Det gir Hareide enda mer hodebry.

- Hvor viktig blir erfaring og rutine i forhold til Slovenia-kampen?

- Det kan fort bli veldig viktig, sier Hareide.

Inn med Tommy?
Og signaliserer samtidig at Tommy Svindal Larsen kan bli høyaktuell i en sentral midtbanerolle.

- Tommy vet jeg hva står for. Han kan fort bli aktuell mot Slovenia. Han hadde en god kamp hjemme sist, sier Hareide, som også varsler at han hadde planer om å reise over til England førstkommende helg for å se Eirik Bakke spille for Leeds. Det gjør han trolig ikke nå. Om det skyldes skaden Bakke pådro seg, eller om Hareide føler at han fikk svar nok ut av det Bakke presterte mot Sveits, er uklart.

Landslagsledelsen velger trolig isteden å reise over for å se Azar Karadas og Morten Gamst Pedersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere