Etter det Nettavisen erfarer har den italienske Serie A-klubben Fiorentina lagt inn et bud på 12 millioner euro, eller drøyt 113 millioner norske kroner, for Genks Sander Berge.

I tillegg er italienerne villig til å betale 3 millioner euro i bonuser.

Nettavisen får imidlertid opplyst at partene ikke er enige om overgangssummen.

Krever 17 millioner euro

Den italienske fotballguruen Gianluca Di Marzio skriver på sine nettsider at den belgiske klubben krever 17 millioner euro for å la 20-åringen gå.

Dersom overgangen går i orden, blir nordmannen lagkamerat med Rafik Zekhnini, som gikk til Serie A-klubben i fjor sommer.

Sander Berge var et av de heteste salgsobjektene i Genk sist sommer, og det har lenge vært kjent at La Liga-klubben Sevilla har ønsket seg den norske unggutten. Et langt skadeavbrekk forrige sesong satte likevel de mest intense spekulasjonene om en overgang på vent.

- Har gjenopptatt samtalene

Denne uken meldte imidlertid den spanske avisen Estadio Deportivo at Sevilla har gjenopptatt samtalene med Genk om en overgang for Berge.

Avisens kilder hevdet at det nylig ble opprettet ny kontakt mellom klubbene. Samtalene ble omtalt som «veldig positive», men nå har altså Fiorentina kastet seg på i jakten på Berge.

Serie A-klubben hentet Rafik Zekhnini fra Odd for opp mot 20 millioner kroner sist sommer, men telemarkingen har ikke fått mer enn ti minutter spilletid i serien - etter at han kom inn som innbytter i fjorårets serieåpning mot Inter. I tillegg fikk han en omgang som innbytter i en treningskamp mot Real Madrid, tre dager etter seriepremieren.

Årets unge spiller

Sander Berge viste tidlig at han er en spiller å regne med for fremtiden, da han ble kåret til årets unge spiller i Eliteserien av Nettavisen i 2016.

I januar 2017 gikk unggutten til Genk, etter å ha imponert i den norske toppdivisjonen året før.