*Nettavisen* Sport.

Fire Vålerenga-profiler kan forsvinne

Vil selge spillere:

RYDDESALG: Henrik Kjelsrud Johansen, Magnus Lekven, Fitim Azemi og Daniel Berntsen går mot en usikker VIF-fremtid. Foto: Montasje NTB scanpix

Oslo-klubben jobber aktivt for å rydde opp i stallen. Fire navngitte spillere kan forsvinne allerede i vinter.

29.01.18 17:21

Etter det Nettavisen erfarer er Ronny Deila og Vålerenga åpne for å selge unna flere av klubbens mest profilerte spillere.

Kjente navn som Henrik Kjelsrud Johansen (24), Magnus Lekven (30), Fitim Azemi (25) og Daniel Berntsen (24) skal ikke lenger være i klubbens fremtidsplaner.

Ordknapp VIF-sjef

Nettavisen vet at Vålerenga nå har gjort det klart overfor eksterne aktører at disse fire nå er tilgjengelig for kjøp.

Vålerenga skal nemlig være interessert i å rydde i stallen og frigjøre midler før de eventuelt henter nye spillere. Oslo-klubben har allerede signert flere spillere i vinter og skal være på jakt etter flere forsterkninger før de serieåpner borte mot Kristiansund 12. mars.

VIFs sportslige leder Jørgen Ingebrigtsen er ordknapp når Nettavisen ber ham kommentere saken.

- Vi kommenterer aldri spillerlogistikk inn eller ut før det eventuelt har skjedd noe, og da kommenterer vi det i egne kanaler. Men det er interessant at du sier dere vet dette, sier Ingebrigtsen til Nettavisen mandag.

- Er det feil (at de fire er på vei bort)?

- Som sagt, jeg kommenterer ingen navn inn eller ut.

- De fire spillerne som nevnes, er de klare over at de kan være på vei bort fra klubben?

- Svaret er akkurat det samme, og jeg vet ikke hvor du har de navnene fra. Om dere vet at de kan være på vei ut, det blir superspekulativt. Alle som er i stallen er til salgs for rett pris, og sånn er det med alle klubber. Men jeg kommenterer ikke enkeltnavn i spillerlogistikk.

Klikk på bildet for å forstørre.

BYGGER STALL: Vålerenga-trener Ronny Deila. Foto: NTB scanpix

Sett denne? Terminlisten og TV-kamper for Eliteserien 2018

Tidligere Glimt-spiss Fitim Azemi ble kjøpt fri fra Maccabi Haifa så sent som i august i fjor. Men spissen har omtrent ikke fått en eneste sjanse på klubbens førstelag siden overgangen. Null kamper fra start og syv som innbytter er fasiten. Nå skal han være tilgjengelig for andre klubber som ønsker å kjøpe ham fri fra kontrakten på Valle.

Azemi har kontrakt med Vålerenga til sommeren 2021. Azemis agent Tore Pedersen ønsker ikke å kommentere saken overfor Nettavisen og henviser til Vålerenga.

- Ikke et tema

Magnus Lekven spilte flest kamper av de fire spillerne forrige sesong, og var en viktig del av Oslo-klubben gjennom hele 2017. Lekven var på banen i 26 kamper, men skal ha en såpass høy lønn at VIF nå vil lempe ham videre til en ny klubb. Lekven har kontrakt med Vålerenga ut 2020-sesongen.

Nettavisen har vært i kontakt med Lekvens agent Stig Lillejord, og han sier følgende:

- Alle spillere er vel i prinsipp til salgs både i Vålerenga og andre klubber om prisen er rett. Jeg har løpende kontakt med Vålerenga og det har ikke vært et tema at Magnus skal selges fra klubben.

Hardtarbeidende Kjelsrud Johansen spilte 22 kamper i Eliteserien og scoret tre mål i 2017, men skal ikke være i Ronny Deilas fremtidsplaner. Han har kontrakt ut 2019-sesongen.

Nettavisen har vært i kontakt med Kjelsrud Johansen. Han påpeker at han er Vålerenga-spiller, og heller ikke er på utgående kontrakt.

- Jeg har ikke så mye å si om situasjonen. For øyeblikket er jeg Vålerenga-spiller, og jeg har kontrakt i to sesonger til, så det er ikke så mye å snakke om for øyeblikket, sier Kjelsrud Johansen.

Daniel Berntsen var på banen i 18 kamper, men Vålerenga mener de har for mange av de små og lette spillerne i stallen, og ønsker dermed å skille lag med midtbanespilleren de hentet fra Djurgården i mars i fjor. Han har kontrakt ut 2019-sesongen.

Nettavisen har foreløpig ikke lyktes i å komme i kontakt med agentselskapet til Berntsen og Kjelsrud Johansen.

P.S: Nettavisen viser over 50 kamper med norske lag fra Marbella i vinter. Kjøp tilgang her.

Annonsebilag