RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Firerbanden er tilbake

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
Sist oppdatert:
Tippeliga-lagene er advart: Stabæks firerbande har våknet!

NADDERUD (Nettavisen): STABÆK – BRANN 3-0: Somen Tchoyi har vært langt under pari, Nannskog har ikke funnet nettmaskene, Veigar Páll Gunnarsson har ikke helt funnet frem verken skudd- eller pasningsfoten, mens Alanzinho stort sett har brukt tida på å studere diverse kontraktsforslag.

Men det var før Bærums stolthet møtte fjorårets seriemester Brann.

Dobbel dose for Tchoyi
Alle de tre førstnevnte noterte seg for både målgivende og scoring (hvis man er snill og lar Nannskogs noe billige straffespark telle som målgivende), mens Alanzinho lusket rundt på flanken og endelig fikk høre Stabæk-fansen synge «Alan Carlos Gomes da Costa»-sangen sin, etter at han i forrige hjemmekamp fikk beskjed om at han skulle ende opp i helvete. Riktignok var syngingen til hjemmefansen særdeles usynkronisert under lørdagens kamp på Nadderud og støtte til ekstratimer i sang- og musikk foreslås umiddelbart i Bærums-regionen, på samme måte som Somen Tchoyi har hatt ekstra treningsleksjoner den siste tida.

Det har nemlig gitt uttelling.

- Jeg har trent doble økter nå i tre uker, først med laget, så for meg selv. Endelig er jeg der jeg ønsker å være fysisk, smiler kameruneren.

- Gjør det for laget
Posisjonsmessig er han ikke helt der han ønsker. Med Christian Keller trukket ned på en uvant høyrebackplass var det rom på den ene flanken på midtbanen, og med Johan Andersson i storform og en defensivt sikker Anthony Annan sentralt på midtbanen, betydde det at Tchoyi var tilbake der han startet i Stabæk – på høyresiden av midtbanen.

- Jeg trives ikke der, men gjør det for laget, sier 25-åringen til Nettavisen.

Heldigvis for Stabæk, den jobben gjorde han godt. Etter en rolig start begynte Tchoyi å terrorisere Branns bakre ledd, og han ga seg ikke før han fikk både scoring – en kanon fra 15 meter – og en målgivende til Daniel Nannskog.

- Det er herlig å ha Somen tilbake, han gir disse vakre, små stikkballene, skryter Nannskog, godt fornøyd med selv også å ha kommet på scoringslisten.

- Ja, nå slipper jeg i alle fall dette maset. Jeg har egentlig ikke vært så urolig, men det er greit å ha det unnagjort.

(Deilig å få hevn - les mer under bildet)

- Jeg er litt schizofren
På treningsfeltet har Nannskog ikke latt seg påvirke av «måltørken» (tre serierunder uten nettkjenning), men han innrømmer at humøret har svingt noe. Til Nettavisen sa han denne uken at han mente det ville bli tungt å komme opp i tosifret denne sesongen, mens han til 100 prosent fotball samme uke sa at man bare skulle ta det med ro, målene kommer.

- He he. Ja, det er jo meg, jeg er jo litt schizofren da, knegger skåningen.

- Snytt for straffe
Men om han har aldri så mange personligheter, Daniel Nannskog har i alle fall én som går igjen i dem alle – måljegeren. I tillegg til scoringen, skaffet han også Stabæk et straffespark, og ble snytt for et annet da Azar Karadas fullstendig ble parkert i en løpsduell i andreomgangen, med en påfølgende felling så tydelig at selv de blinde kunne se den.

- Den er jo helt soleklar, roper Nannskog, samtidig som han innrømmer at det han faktisk fikk for, ikke var så klart.

- Så sånn sett var det kanskje en liten kompensasjon fra dommeren, mener 33-åringen.

Nannskog er fornøyd med at den såkalte "firerbanden" er tilbake i godt, gammelt slag.

- Ja, det er veldig bra, men jeg blir aldri helt klok på Stabæk. Vi kan spille sånne kamper her hjemme, og føler oss veldig trygge på Nadderud. Men så fort vi kommer ut, så mister vi den tryggheten. Jeg vil ha tre poeng på bortebane også!


Jönsson tror på borteshow
Trener Jan Jönsson er helt sikker på at de kommer.

- Ja, vi vet fra i fjor at vi kan spille gode kamper på bortebane, så jeg er ikke så urolig for det.

- Nå har vi fått Somen tilbake, og mange av de andre spillerne gjør også en strålende kamp.

Akkurat det lover godt for Stabæk. Men kanskje ikke fullt så godt for de andre lagene i årets Tippeliga.

PS. Brann slo Stabæk både hjemme og borte i fjorsesongen. Hadde Stabæk tatt «the double», hadde de også tatt seriegullet.

- Ja, deilig å få hevn. Det var utrolig viktig å slå dem i dag. Nå tror jeg vi er på gang, smiler dagens beste Stabæk-spiller, Veigar Páll Gunnarsson.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere