*Nettavisen* Sport.

Fjørtoft: - Presset kan sende HSV ned

TROR PÅ DRAMA: Jan Åge Fjørtoft. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Det er duket for en dramatisk avslutning i Bundesliga.

Lørdagens tyske serieavslutning kan by på en av tidenes mest dramatiske nedrykksstrider. Jan Åge Fjørtoft tror presset kan sendte Hamburg ned.

Nordmannen scoret det avgjørende målet i den mest dramatiske nedrykksstriden i Bundesliga noensinne. Hans 5-1-scoring for Eintracht Frankfurt mot Kaiserslautern i siste serierunde i 1999 berget ikke bare eget lag, men sendte Kaiserslautern ned.

- Spillerne i Hamburg og Stuttgart tenker på sine klubbers tradisjoner og på ambisjonene de hadde før sesongen. HSV-proffene titter opp på stadionuret, som måler hvor lenge klubben har vært i Bundesliga. Det har sagt «tikk, tikk, tikk» i 51 år, og de vil ikke være de som spilte den store klubben ned. Slikt ansvar er vanskelig å bære, og det kan virke lammende, sier Fjørtoft til Frankfurter Allgemeine Zeitung.

- Jörg Berger ville berget selv Titanic, sier han.

Fjørtoft mener at trenerne vil ha stor betydning også for lørdagens drama.

- Christian Streich kan si til Freiburg-spillerne at de i forrige runde slo Bayern München, et av verdens beste lag. Bruno Labbadia kan egentlig ikke si stort til Hamburg-spillerne, sier han.

- Han kan verken si «fortsett som dere har gjort» eller «nå må dere skjerpe dere, ellers blir det dere som spilte laget til det første nedrykk fra Bundesliga noensinne». Det siste ville være demotiverende, resonnerer han.

Kamper med betydning for nedrykksstriden: Hamburg – Schalke, Hannover – Freiburg, Hoffenheim – Hertha Berlin, Paderborn – Stuttgart. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.