FREDRIKSTAD (Nettavisen): Det er etter 4-1-seieren mot Nord-Irland at Fjørtoft kommer med den oppsiktsvekkende uttalelsen.

Reiten scoret to mål i kampen, ett med hvert bein, og viste hvorfor hun blir sett på som Toppseriens heteste salgsobjekt akkurat nå.

- Hun har norsk fotballs beste venstrefot, som kommer til å bli en fin ambassadør for fotballen vår de neste årene, sier Fjørtoft til Nettavisen sent fredag kveld.

- For å unngå misforståelser: Mener du i kvinnefotball eller norsk fotball uansett kjønn?

- Fotball er fotball, svarer Fjørtoft.

Når Nettavisen forteller Reiten om attesten fra «Fjøra», begynner hun å smile.

- Det er kjempekult! Han har jo peiling, så det er veldig hyggelig å høre at han mener det.

- Det venstrebeinet ditt, hvor bra er det, føler du selv?

- Det er bra, men jeg har masse å gå på, slik det er med alt. Men jeg har stått og skutt og sentra masse siden jeg startet med fotball, så det ligger noen timer bak den venstrefoten, sier LSK-spilleren.

- Det har gått noen vinduer

Sunndalsøra-jenta er soleklar toppscorer i Toppserien med 18 mål på 18 kamper, de fleste av dem med nettopp venstrebeinet. Hun røper at hun har bevisst jobbet hardt med å forbedre foten til å bli et fryktet angrepsvåpen.

- Det har gått noen garasjeporter og vinduer hjemme, så jeg har stått noen timer og øvd, forteller hun.

- Vinduer også, ja?

- Haha, ja. Jeg vet ikke om det er bra eller dårlig, jeg bommet i hvert fall skikkelig, ler hun.

Reiten synes rett og slett det var så artig å skyte mot en vegg at hun gladelig sto i flere timer støtt og stadig for å øve. Resultatet er altså blitt det Fjørtoft mener er Norges beste venstrefot.

- Hva slags ambisjoner har du for karrieren?

- Det er vanskelig å si, jeg vil bli bedre for hver dag som går, så får vi se hvor det ender opp. Akkurat nå trives jeg veldig og har hatt en veldig god sesong i Lillestrøm, og nå skal jeg fullføre den helt inn, sier 23-åringen.

- Får se mer av henne

Overfor Nettavisen var Reiten en av spillerne landslagssjef Martin Sjögren trakk fram som mest positive i kampen mot Nord-Irland fredag.

Landslagskaptein Maren Mjelde stiller seg bak rosen fra landslagssjefen.

- Guro er veldig bra. Vi ser det mot Nord-Irland, og vi har sett det i Toppserien hele året. Det er veldig kjekt for henne å få en god start på kvaliken, jeg tror vi har mer å se av Guro fremover, sier Mjelde til Nettavisen.

Reiten fikk lite tillit i EM, noe mange reagerte på. Nå håper hun å bli en viktig brikke i resten av veien mot VM i 2019.

- Alle som er her har lyst til å spille, det gjelder meg også. Jeg vil bidra mest mulig, så får vi se hvor mye spilletid det blir, sier Reiten.

Om sin egen innsats mot Nord-Irland var Reiten sånn passe fornøyd. Hun scoret to mål, men likevel fant hun ting å gripe tak i.

- Jeg skulle scoret to mål til, da hadde jeg vært fornøyd, sier hun til Nettavisen.

- Men vi får spare litt, sier hun videre med et flir.

Ferdig med bråket

Reiten vil ikke si noe særlig om turbulensen som har preget det norske kvinnelandslaget den siste tiden med både Ada Hegerberg-exit og press rundt Sjögren.

- Vi kom til denne samlingen og gikk gjennom evalueringen, da renset vi lufta og var ferdig med det. Nå ser vi fremover, denne VM-kvaliken er viktig, sier hun til Nettavisen.

Og i den kvaliken tyder alt på at hun blir en av Sjögrens viktigste spillere om Norge skal ta seg til mesterskapet som spilles i Frankrike 2019.

Neste landskamp spilles mot Slovakia tirsdag 19. september. Den kampen spilles i Sarpsborg.