RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjørtoft angret på Liverpool-utspill

I STORFORM: Liverpools Emre Can.
I STORFORM: Liverpools Emre Can. Foto: Montasje (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Jeg så ikke den komme!

Det var i fjor sommer at Liverpool hentet den anvendelige Emre Can fra Bayer Leverkusen. De røde betalte rundt ti millioner pund for spilleren.

Tyskeren har lenge blitt sett på som et stort talent og har imponert for blant annet aldersbestemte landslag i hjemlandet. Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud sa til Nettavisen i fjor at Can minnet litt om Michael Ballack.

Det var imidlertid ikke alle som var like begeistret for Liverpools signering. Jan Aage Fjørtoft følger også tysk fotball tett og han skrev på nettsamfunnet Twitter at han ikke hadde troen på at Can ville bli en suksess på balløya.

Den siste tiden har imidlertid Can virkelig funnet seg til rette i Liverpool, i en midtstopperposisjon, og spesielt mot Bolton i FA-cupen imponerte han.

- Slettet den
Unggutten vartet blant annet opp med en herlig pasning fram til Raheem Sterling da Liverpool utlignet til 1-1 mot slutten av det dramatiske oppgjøret.

Can var også stødig bak for gjestene gjennom hele kampen.

Nå kan mye tyde på at også Fjørtoft har latt seg imponere av Emre Can. Fredag skriver han nemlig følgende på sin Twitter-konto om tyskeren:

- Jeg slettet akkurat min «Emre Can er ikke en god signering for Liverpool»-tweet. Han storspiller i stopperrollen. Jeg så ikke den komme.

Fjørtoft er ikke den eneste som har latt seg imponere av Can. Også Liverpool-manager Brendan Rodgers er full av lovord om sin sommersignering.

Nordiren sier han så tyskeren i aksjon mange ganger, før kjøpet.

- Jeg tror ti millioner pund er et røverkjøp. Det er slik vi jobber her. Vi ønsker å hente spillere vi kan utvikle. Bare se på Daniel Sturridge. Vi kjøpte ham for 12 millioner pund. Hvor mye er han verdt nå? spør Rodgers Liverpool Echo.

- Emre er et stort talent. Han er også lærevillig og smart taktisk. Han har en stor framtid. Han var en spiller vi hadde hatt på radaren en stund. Speiderne gjorde en fantastisk jobb med å finne ham. Jeg reiste til Tyskland et par ganger for å se ham, sammen med spiedersjef Barry Hunter, sier Rodgers.

(artikkelen fortsetter under bildet)


Ble overtalt
Can er et produkt av Bayern Münchens ungdomsakademi, men på grunn av lite spilletid, dro han videre til Bayer Leverkusen i 2013. Bayern ønsket Can tilbake, men Rodgers overbeviste spilleren om at Liverpool var rett valg.

- Vi jobbet mye bak kulissene. Han ble sett på som et stort talent i Tyskland. Bayern München var et bra sted for ham å starte, men han var ung og trengte spilletid. Jeg reiste selv til Tyskland for å overtale ham og etter det var agenten hans klar på at Can ønsket seg til Liverpool, forteller Rodgers.

- Jeg liker å ha en midtbanespiller, som også kan spille stopper. Når vi dominerer kamper, kan han starte angrep bakfra. Can trives i flere roller. Han har allerede fylt flere roller for oss, kantspiller, stopper og sentral midtbane.

Det skal nevnes at Jan Aage Fjørtoft ikke er den eneste som har vært kritisk til Can siden overgangen i fjor sommer. Også Liverpool-legende Jamie Carragher har uttalt seg kritisk om den tyske midtbanespilleren.

Nå innrømmer også Carragher at han har tatt feil.

FORNØYD: Liverpool-manager Brendan Rodgers.

- Jeg følte at han ikke var veldig komfortabel med ballen i beina når han spilte i forsvar. Jeg kritiserte ham etter den første Chelsea-kampen (i ligacupen), men etter det har han vært helt strålende, sier Carragher til Liverpool Echo.

- Han har motbevist mine påstander over de fire siste kampene. Han har ikke gjort én eneste feil. Borte mot Chelsea var han fantastisk både offensivt og defensivt. Han er god med ballen og gir Liverpool en ny dimensjon defensivt.

Sakho-skryt
Carragher har også latt seg imponere av en annen stopper, Mamadou Sakho.

- Mange var tvilsomme til hans kvaliteter. Folk var usikre, både sist sesong og nå. For å være ærlig, tror jeg ikke Rodgers var så sikker, heller. Han brukte tross alt 20 millioner pund på Dejan Lovren i fjor sommer, sier Carragher.

- De siste seks til åtte kampene har han vært enestående. Han imponerte meg veldig mot West Ham. Sakho kan se litt klønete ut, men hvis du ser på tallene hans, er han faktisk ikke så ille med ballen i beina, sier han.

Lørdag venter et av sesongens høydepunkter for Emre Can, Mamadou Sakho og de andre i Liverpool. Rødtrøyene gjester Everton på Goodison Park.

Liverpool bør vinne mot rivalen for å henge med i kampen om den viktige fjerdeplassen, plassen som kan sikre Champions League-spill neste høst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere