*Nettavisen* Sport.

FK Haugesund forsøkte å hente La Liga-spiller

ØNSKET AV HAUGESUND: Haugesund har forsøkt å hente Abdoul Sissoko til klubben, men fikk ikke napp. Foto: Denis Doyle

- Vi har jobbet med det, bekrefter Jostein Grindhaug.


Jostein Grindhaug bekrefter til Nettavisen at FK Haugesund har forsøkt å hente La Liga-spilleren Abdoul Sissoko til klubben.

Klikk på bildet for å forstørre.

INGEN NAPP: Jostein Grindhaug bekrefter at FKH ville hente Abdoul Sissoko til klubben. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)

- Vi har jobbet med å hente ham, men har ikke klart å signere ham, sier FKH-treneren til Nettavisen.

Etter hva Nettavisen kjenner til, skal det ha vært snakk om et låneopphold.

Sissoko har denne sesongen vært på utlån hos La Liga-klubben Granada fra italienske Udinese.

25-åringen som har landskamper for Frankrike på aldersbestemt lag, var sist å se på banen for Granada i oppgjøret mot Atletico Madrid 18. januar.

Ikke registrert
På overgangsvinduets siste dag signerte imidlertid klubben Adrián Colunga, noe som førte til at Sissoko ble tatt av listen over lagets registrerte spillere ettersom de allerede var fulltallige.

Med kun få timer igjen av overgangsvinduet, klarte de ikke å finne en passende alternativ løsning for franskmannen.

Han trener nå fortsatt med Granada, men har ikke lov til å spille kamper for laget. Haugesund har trolig derfor håpet på å lokke ham til Tippeligaen, ettersom Norge er et av få land som fortsatt har et åpent overgangsvindu.

Men dessverre for FKH, ser det ikke ut til at de lykkes.

Sissoko har i Granada blitt brukt som både venstreback og defensiv midtbane. Det er først og fremst den defensive midtbaneposisjonen Haugesund håper å forsterke.

Veland om Sissoko
La Liga-ekspert Petter Veland, tror Sissoko ville ha klart seg bra i Tippeligaen.

- Uten å fornærme Tippeligaen eller FK Haugesund, men en spiller som blir vurdert til å være såpass god at han starter ti av de første sytten La Liga-kampene for Granada, skal klare å holde et OK nivå i Tippeligaen, sier Veland til Nettavisen.

- Han er en relativt bra fysisk spiller. Så duellkraft og det å løpe ganske mye, er to sider av spillet han behersker. Jeg vil tro at det er en av årsakene til at Haugesund har sett på han som en mulig forsterkning, forklarer La Liga-eksperten.

Klikk på bildet for å forstørre.

LA LIGA-EKSPERT: Petter Veland. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

- Ikke fått ut potensialet
Veland mener Sissoko er en spiller som aldri virkelig har fått ut potensialet sitt.

- Han har ikke helt klart å skille seg ut. Det er sjeldent at han klarer å prege kamper, men man ser at det er en spiller som har et hvis nivå inne.

- Han var i sin tid også innom U20-landslaget til Frankrike. Den 90/91-generasjonen til Frankrike går for å være veldig bra. Det er åpenbart noe som har vært der, men ting har kanskje ikke gått like bra som man trodde. Man hørte om han før han kom til spansk fotball som en type som hadde et eller annet å komme med hvis han ble brukt på en god måte. Det er mye potensial der, men han har slitt med å få det ut, forklarer Veland.

Abdoul Sissoko er for øvrig lillebroren Mohames Sissoko som tidligere har spilt for klubber som Valencia, Liverpool, PSG og Juventus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.