Gå til sidens hovedinnhold

Flaut av United og Spurs

Burton Albion klarte 0-0 hjemme mot selveste Manchester United i FA-cupen søndag. Ole Gunnar Solskjær var kaptein og spilte 57 minutter av oppgjøret.

Ole Gunnar Solskjær er tilbake for fullt i United-trøya. Søndag startet han med kapteinsbindet i cupoppgjøret mot Burton Albion. Nordmannen maktet ikke å tegne seg på scoringslisten i de 57 minuttene han spilte. Det er nok en fattig trøst at ingen av de andre United-spillerne fikk nettkjenning heller.

Kampen mot Burton endte sensasjonelt 0-0.

Leyton Orient var søndagens andre overraskelse. De slo London-nabo Fulham 2-1 på bortebane. Sunderland gikk greit videre til fjerde runde med 3-0 hjemme mot Northwich.

Rundens siste kamp ble en klassiker. Leicester snudde 0-2 til 3-2 hjemme mot Tottenham, og sendte Martin Jols gutter ut av FA-cupen. Mark de Vries ble matchvinner for «The Foxes» i kampens siste minutt.

Les mer om kampene lenger ned på siden.

Det ble bare nesten, for cupaskeladdene på lørdag. Luton, Millwall, og Torquay var nære ved å velte Premier League-klubber, mens Nuneaton Borough fikk en velfortjent utligning mot Middlesbrough ett minutt før slutt. Mansfield var nære ved å få omkamp hjemme mot Newcastle, før ringreven Alan Shearer scoret kampens eneste mål helt mot slutten, hans 200. scoring for Newcastle.

Søndagens kamper:


Fulham - Leyton Orient 1-2
Lillebror vant det eneste londonderbyet i FA-cupens 3. runde 2005/2006. Legue Two-laget Leyton Orient seiret med 2-1 på Fulhams Craven Cottage.

Mot spillets gang tok Orient ledelsen i det 17. minutt ved Craig Easton. Like før pause ble ledelsen utrolig nok doblet. Joe Keith sørget for Orients andre nettkjenning for dagen.

Collins John ga Fulham håp ved sin redusering fem minutter etter hvilen, etter en fin pasning fra Thomas Radzinski. 20 minutter senere fikk John sjansen til å putte sitt andre for dagen, denne gangen på straffespark.

Dessverre for Chris Colemans Fulham klarte ikke John å sette straffesparket, Glyn Garner reddet til stor jubel fra bortefansen.

Etter å ha forsvart seg heroisk i tiden etter straffen, klarte Orient å ri av stormen. Laget som ligger 57 plasser under Fulham i seriesystemet slo ut storebror!

- Tapet kom som et resultat av arroganse og en mangel på entusiasme. Jeg viste Orient respekt, men det gjorde ikke mine spillere, sier Fulhams Chris Coleman til BBC.

Fulham var forøvrig uten en rekke nøkkelspillere i søndagen kamp. Papa Bouba Diop er på landslagsoppdrag for Senegal. Carlos Bocanegra, Heidar Helguson, Steed Malbranque, Phillippe Christanval og Moritz Volz var alle ute med skade.

Sunderland - Northwich 3-0
Premier League-laget Sunderland tok seg greit videre til fjerde runde av FA-cupen søndag. Northwich Victoria ble slått 3-0 hjemme på Stadium of Light.

Danny Collins ga hjemmelaget ledelsen allerede etter seks minutter, mens Dean Whitehead doblet ledelsen fire minutter før pause.

Luften gikk fullstendig ut av ballongen da Anthony Le Tallec ga Premier Legues klare jumbo 3-0. Det ble også sluttresultatet, noe en presset Mick McCarthy i sjefstolen hos Sunderland sikkert setter stor pris på.

- Vi måtte vinne og det gjorde vi. Måten vi gjorde det på var fornøyelig, det var en god cupkamp, sier McCarthy til BBC.

Sunderland måtte klare seg uten begge sine førstevalg på midtstopperplass, ettersom Gary Breen og Steve Caldwell var suspendert.

Northwich-manager Steve Burr stilte med toppet mannskap.
Bakgrunn: Stadium of Light i Sunderland har først og fremst vært et lyspunkt for gjestene lag denne sesongen. Ikke rart arenaen på Englands forblåste østkyst på folkemunne er omdøpt til «Stadium of freezing your bollocks off». Klubben står uten hjemmeseier i Premier League denne sesongen. På eget gress har de kun slått Cheltenham 1-0 i ligacupen, før de røk ut av nevnte cup på hjemmebane med 0-3 mot Arsenals «juniorlag». De har ikke vunnet på 14 serie- og cupkamper.

Nå møter de det lavest rankede laget av alle lagene i tredje runde, og bør pynte på hjemmestatistikken (97 plasser lavere i ligasystemet). Klubben har ikke røket ut mot et nonleaguelag på 57 år (Yeovil i 1949).

Sist Northwich møtte et lag fra toppserien i en offisiell kamp, var for 113 år siden. Da ble det 1-4-tap borte ot Blackburn i 1893.

Sunderland har vunnet FA-cupen to ganger tidligere. (1937 og 1973).

Northwich Victoria har spilt kvartfinale I FA-cupen, men det var helt tilbake i 1884. Klubben fikk da vel og merke grundig juling av Blackburn Olympic, som vant hele 9-1.

I fjor ble klubben slått ut i tredje runde på hjemmebane mot Vauxhall Motors. På veien til tredje runde har de ikke møtt et eneste ligalag. Frickley Athletic, North Ferriby, Barrow, Morecambe og Woking har alle forsøkt å stanse Northwich på veien til Stadium of Lights.

Burton - Man. United 0-0
Så ble det reprise av fjorårets FA-cupåpning for Manchester United. I fjor slet de røde djevlene videre til 4. runde, etter 0-0 mot Exeter på hjemmebane, og 2-0-seier i omkampen i Exeter. Men Conference-klubben var ikke sjanseløse i returoppgjøret heller.

Burton Albion er per i dag nummer 14 i Conference League. Exeter var nr. 13 i fjor.

Kampen på Pirelli Stadium endte 0-0, til stor glede for drøye 6.000 hjemmefans. Ole Gunnar Solskjær startet som kaptein for United, og fikk 57 minutter før han ble byttet ut. De glade amatører i Burton hadde flere store sjanser, men klarte ikke å dytte ballen over målstreken.

United var heller ikke ufarlige, men begge lag så ut til å være vaksinert mot å score i søndagens batalje. Dermed er det klart for en innbringende omkamp for Burton på Old Trafford.

- Vi er gode til å holde små klubber i live. I fjor ga vi Exeter et lukrativt oppgjør på Old Trafford, i år får Burton det samme, sa United-sjef Alex Ferguson til Sky Sports etter kampen.

Bakgrunn: Burton har akkurat pusset opp og utvidet Pirelli Stadium, noe Sir Alex Ferguson kjenner smertelig godt til.

For Manchester United avduket den nye arenaen, da de spilte treningskamp mot Burton høst. Burton vant kampen 2-1. United stilte med et ungt lag uten profiler.

Manchester Uniteds midtstoppere skal se opp for Burtons toppscorer, Jon Shaw. Shaw står bokført med tolv scoringer i år. Eks Sheffield Wednesday-spissen kom til Burton på fri transfer før sesongen i fjor.

Men Burton-manager Nigel Clough har ikke særlig håp om videre avansement i cupen.

- Manchester United kan slå hvilket som helst Premier League-lag fem-seks null, og vi spiller ikke en gang i ligaen, sa Clough til BBC.

- Det er liten tvil om at dette er den største kampen i denne klubbens historie, la han til.

Manchester United har ikke blitt slått ut av et lag fra lavere divisjoner siden tredjedivisjonsklubben Bournemouth vant 2-0 hjemme på Dean Court i 1984.

Leicester - Tottenham 3-2

The Walkers Stadium i Leicester ble vitne til en klassisk snuoperasjons i søndagens cupkamp.

Kampen begynte oppskriftsmessig. Tottenham tok ledelsen på en retur etter 20 minutter ved Jermaine Jenas. 2-0 var en knallperle signer canadiske Paul Staltieri etter 41 minutter. Alt etter planen for Premier League-laget så langt.

Minuttet før pause fikk Leicester en vitamininnsprøyting. Den tidligere Fulham-spilleren Elvis Hammond reduserte til 1-2 fra kloss hold.

I andre omgang fortsatte snuoperasjonen. Steven Hughes sto for 2-2 etter 57 minutter, nerven kom dermed for alvor tilbake i oppgjøret. På overtid skjedde det utrolige. Mark de Vries satte inn 3-2 for Leicester, og snuoperasjonen var komplett.

Leicester spiller den fjerde runden av årets FA-cup - Tottenham må sitte hjemme.

Bakgrunn: Hjemmelaget har Patrick Kisnorbo og Patrick Gerrbrand på skadelisten, mens Momo Sylla er suspendert.

Edgar Davids, Andy Reid og Ledley King er alle skadet, og må stå overoppgjøret for Spurs. Nourredine Naybet er på landslagsoppdrag for Marokko, mens toppscorer Mido likevel kan spille, etter at Egypts landskamp ble utsatt.

Leicester kjemper mot nedrykk i Championships, og er i alt annet en god form. De tre siste ligakampene er endt med tap. Men klubben har for vane å ta seg videre fra cupens tredje runde. Bare en gang de siste ni årene har de røket ut så tidlig, mot Manchester City for to år siden.

Klubben har møtt Tottenham åtte ganger i cupen, men bare klart å slå de ut ved én anledning (1974).

Tottenham har vunnet cupen åtte ganger, men ikke siden 1991, da de slo Nottingham Forest 2-1 på Wembley. Den kampen huskes best for Paul ”Gazza Gascoines horrible takling på Gary Charles, en taling som gjorde at Gazza røk sitt eget korsbånd i kneet.

Leicester har spilt seg til fire finaler i cupen, men har tapt alle.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar