RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flaut tap skjerpet Godset

Foto: Lise Åserud/SCANPIX
Sist oppdatert:
Å ryke ut av cupen forklarer Strømsgodsets seier fire minutter på overtid mot Tromsø, mener Ronny Deila.

STRØMSGODSET - TROMSØ 2-1:

MARIENLYST STADION (Nettavisen): Øyvind Storflors kontringsmål 4:03 på overtid mot Tromsø – dommeren hadde lagt til fire minutter – sendte Godset til himmels, bare et par uker etter at Tippeliga-laget røk ut av cupen mot Bærum fra 2. divisjon.

Det er en sammenheng, tror Ronny Deila.

- For å være helt ærlig var det like greit at vi gikk ut av cupen mot Bærum. Guttene har reagert positivt, det så vi også mot Rosenborg forrige helg, sier Godset-treneren til Nettavisen.

- Vi har en tynn tropp. Vi har også lag i 2. divisjon, og det betyr mange kamper i løpet av sesongen for mange spillere. Jeg tror en viktig grunn til at vi vinner i dag er at vi ikke spilte cup i midtuka, fortsetter han.

Skal unngå nedrykk
Målet til Strømsgodset er fortsatt det samme, selv om tre poeng mot Tromsø løfter laget noen plasser på tabellen. I en Tippeliga der alle etter Rosenborg ser ut til å kjempe mot nedrykk, ser ikke Deila noen grunn til å løfte blikket oppover tabellen.

- Målet vårt er fortsatt å holde plassen. Vi må bare tenke på hver enkelt kamp framover, og få mest mulig ut av dem. Prestasjonene våre over tid har vært gode – bortsett fra mot Bærum – og vi har vært gode hjemme. Vi kommer til å ta mange poeng framover, sier Deila.

- I dag styrer vi kampen og vinner fortjent. Tromsø var best de første 15 minuttene, men så tar vi over – og i andre omgang synes jeg Tromsø virker slitne, legger han til.

- Og da vi avgjorde på overtid, eksploderte det i hodet mitt, melder Deila.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Avgjorde 4:03 på overtid
Kampen hadde aldri et voldsomt tempo i varmen, og før pause var det kun en Douglas Sequeira-heading like utenfor og et par Mattias Andersson-skudd som var farlige.

Så åpnet andreomgangen med en kjapp Tromsø-kontring, der ballen gikk i perfekt rytme fra innbytter Lars Iver Strand videre til Ruben Yttergård Jenssen, som sendte langt mot Adriano Munoz på bakre stolpe – og innlegget på halv volley endte på hodet til målscorer Morten Moldskred.

Godset utlignet bare tre minutter senere, da Ola Kamara headet et innlegg fra Samir Fazlagic rett i kassa. Kamara har lenge vært et talent i Stabæk, men fikk bare ett mål på åtte A-kamper før han forlot klubben. Kanskje en bedre framtid venter i Drammen?

Tromsø kom tilbake mot slutten, men da laget hadde sin siste sjanse langt på overtid, brøt Godset og satte fart mot Sead Ramovic i TIL-buret. Stian Ohr fant en ensom Øyvind Storflor foran kassa, og han bredsidet sikkert inn i keepers høyre hjørne – 4:03 på overtid.

- Jeg kan ikke huske at jeg har avgjort fem minutter på overtid før. Det var deilig, særlig når man har tatt ut alt og laget har jobbet hardt, sier Storflor til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere