*Nettavisen* Sport.

Flere fotballprofiler mener Hallén bør gå av

- BØR GÅ AV: Flere norske fotballtopper mener Yngve Hallén bør gå av som fotballpresident. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

- For mange saker å sette fingere på, sier Stabæk-leder.

Yngve Hallén har gjentatte ganger vært i hardt vær for måten han har håndtert enkelte utfordringer på som president i Norges fotballforbund.

- Jeg støttet Yngve sist, men jeg syns tiden er inne for å gjøre en endring. En frivillig oganisasjon er ekstremt avhengig av omdømmet. Det har man ikke klart å ivareta, sier styreleder i Sarpsborg 08, Cato Haug, til dagens papirutgave i VG.

Han nevner flere saker, blant annet sparkingen av Drillo, behandlingen av Guttorm Dilling og den forrige medieavtalen som ble inngått. Han synes heller ikke behandlingen av FIFA- og Blatter-saken fortjener toppkarakter.

Vålerengas daglige leder Stig-Ove Sandnes er enig, og mener Hallén burde ha gått av for lenge siden.

- Spør du meg personlig, så har jeg siden 2011 ment at Hallén burde gå av. Måten han behandlet kvinnelige styremedlemmer på den gangen var så dramatisk at det burde ha fått konsekvenser, sier Sandnes, som ikke ønsker å utdype hva han mener med det.

Ifølge VG handler det om hvordan han behandlet styremedlemmene Hege Jørgensen og Hege Leirfall, da de trakk seg på grunn av samarbeidsproblemer med Hallén.

Også Stabæk-leder Lars Hjort og Odd-leder Einar Håndlykken stiller seg kritiske til Hallén, og begge mener det bør diskuteres om fotballpresidenten bør fortsette i jobben.

Ny fotballpresident velges ikke før på tinget i mars 2016, men allerede nå er valgkomiteen godt i gang med arbeidet.

Hallén bekrefter også til VG at han stiller seg disponibel til gjenvalg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag