*Nettavisen* Sport.

Flere nordmenn vraket i Tyskland

Foto: Getty Images / All Over Press

Her er ukens fem tanker om Bundesligaen og de fem beste målene fra forrige runde.

Denne spalten er levert av Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen. Hver uke skriver han i Nettavisen om det som skjer i den tyske toppdivisjonen.

1) Borussia Mönchengladbach er et utrolig morsomt lag å se på. De er nesten på linje med Bayer Leverkusen, som ligger på heng bak topplagene.

Mannskapet Lucien Favre har til rådighet er meget bra og de er utrolig gode offensivt og ikke minst på hjemmebane, men det store problemet er bortekampene. Der sliter de stort, noe Leverkusen ikke gjør. Får de orden på borteformen, så kan være med og kjempe om 3. plassen. Kanskje ikke i år, men hvertfall fra og med neste sesong.

Max Kruse, Raffael, Juan Arango, Marc-Andre ter Stegen. Her snakker vi gode spillere som utgjør en forskjell på banen. Gladbach er en klubb jeg mener går en spennende fremtid i møte.

Det er et underholdende lag som gir fansen valuta for pengene. God reklame for Bundesliga og et lag som hører hjemme nærmere toppen av tabellen enn midt på.

2) Tarik Elyounoussis kollega i Hoffenheim, Roberto Firmino, får for lite oppmerksomhet for tiden. Jeg synes det er litt rart at ikke flere prøvde å signere han i sommer.

Den største grunnen til det var nok at Hoffenheim generelt hadde en helt forferdelig sesong i fjor, men brasilianeren er en utrolig god midtbanespiller med en utsøkt pasningsfot og scorer mye mål både med hodet og beina. Jeg mener at han etter årets sesong er klar for nye og litt tøffere utfordringer. Er et kupp for Hoffenheim sålenge de klarer å beholde ham. Han begynner å bli litt for god for klubben, egentlig.

Jeg tror at han hadde passet perfekt inn i en klubb som Bayer Leverkusen eller Borussia Mönchengladbach. Blir spennende å følge ham resten av sesongen og hva som skjer etter sesongen!

3) Nürnberg har blitt uavgjorteksperten. På ti serierunder står de med sju uavgjort og tre tap. De klarer ikke å vinne. Problemet er mangelen på målscorer. De har ikke den ene spissen som scorer jevnt med mål.

Det nærmeste de har en målscorer, er Daniel Ginczek og Josip Drmic, og de finner veien til nettmaskene for sjelden. Ginczek har i tillegg nettopp kommet tilbake fra skade, og tar nok litt tid for han å komme ordentlig i gang igjen. Til vinteren må de se seg rundt etter en potesiell målscorer som kan spille på topp sammen med Josip Drmic.

4) Freiburgs Oliver Baumann er virkelig en god keeper. Selv etter helgens uheldige kamp.

Tre nokså pinlige tabber i én og samme kamp er ikke hverdagskost for en keeper, men Baumann har en stor fremtid. Han er fortsatt ung og svært lovende. Han har selv uttalt at det er krise for ham om Freiburg rykker ned, men slik det er nå så ville han hatt bedre av å spille for en annen klubb.

Han må ikke rote bort talentet sitt. Blir kanskje litt rart å si dette nå etter kampen i helgen, men alle kan ha en dårlig dag hvor ingenting går veien. Han har fortsatt fine 17-18 år foran seg som keeper. Se ikke bort fra at Baumann skifter beite i løpet av det kommende året.

5) Håvard Nordtveit (Gladbach) var ikke i troppen hjemme mot Frankfurt, Mohammed Abdellaoue (Stuttgart) var ikke i troppen hjemme mot Nürnberg, Vegar Eggen Hedenstad (Freiburg) var ubenyttet reserve hjemme mot Hamburg, Tarik Elyounoussi (Hoffenheim) kom inn som innbytter etter 78 minutter borte mot Hannover, Omar Elabdellaoui (Braunschweig) spilte hele kampen borte mot Mainz mens Per Ciljan Skjelbred (Hertha) spilte hele kampen borte mot Bayern og fikk gult kort og en målgivende pasning.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.