*Nettavisen* Sport.

Flere skrekkeksempler: Nå tar Premier League grep

Det er mange tøffe hodedueller i Premier League. Nå skjerpes retningslinjene for behandling av hodeskader. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Premier League-spillere som får påvist hjernerystelse skal i framtiden holdes borte fra både trening og kamp i minst 19 dager.

Det er en av anbefalingene som fremkommer i Englands fotballforbunds nye retningslinjer for behandling av hodeskader.

I retningslinjene heter det videre at en spiller som mistenkes å ha pådratt seg en hjernerystelse umiddelbart skal tas ut av trening eller kamp og ikke tillates å være mer i aktivitet samme dag.

Dersom mistanken om hjernerystelse bekreftes av videre undersøkelser, skal en voksen spiller være tilbake på banen tidligst etter 19 dager.

For yngre spillere økes antall dager til 23.

– Det overordnede for forbundet er spillernes sikkerhet, og offentliggjøringen av disse retningslinjene rundt hjernerystelser er avgjørende for å oppnå en høy grad av sikkerhet og omsorg for spillere på alle nivåer, sier dr. Ian Beasley. Han leder Englands fotballforbunds medisinske avdeling.

Problematikken rundt hjernerystelser kom for alvor på agendaen i England etter at den tidligere West Bromwich-spissen Jeff Astle døde i 2002, kun 59 år gammel.

Astle, som var kjent for sine ferdigheter som hodespiller, døde av en hjerneskade som vanligvis opptrer blant boksere. Etter Astles død igangsatte familien en offentlig kampanje for å øke bevisstheten rundt hodeskader innen fotballen og idretten generelt.

Fotballforbundets nye retningslinjer er utarbeidet i samarbeid med et bredt sammensatt panel av medisinsk ekspertise.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.