*Nettavisen* Sport.

Flere storklubber jakter Elabdellaoui

ETTERTRAKTET: Omar Elabdellaoui er ønsket av flere tyske storklubber. Foto: Fabrizio Bensch (Reuters / NTB scanpix)

Den norske unggutten er meget ettertraktet.

Omar Elabdellaoui rykket ned fra Bundesligaen med Eintracht Braunschweig denne sesongen. Unggutten har vært en av lagets viktigste spillere denne sesongen.

Nettavisen meldte allerede i januar at flere bundesligaklubber og engelske klubber hadde henvendt seg angående spilleren.

Elabdellaoui har spilt halvannen sesong i den tyske klubben, og til Nettavisen forteller oslogutten at han nå kan forlate klubben gratis.

Klausul
- Jeg har en klausul i kontrakten som gjør at jeg kan gå gratis ved nedrykk. Så situasjonen nå er at jeg er helt gratis og kan gå hvor jeg vil, forteller Elabdellaoui til Nettavisen.

Unggutten forteller at han vet det er flere klubber som er interesserte i å hente ham denne sommeren, men han er også åpen for å fortsette i hans nåværende klubb.

- Braunschweig prøver å gjøre absolutt alt for at jeg skal bli her, men de vet jo selv at det blir vanskelig. Jeg har bevist i år at jeg er god nok for Bundesligaen, og de ønsker at jeg skal hjelpe de opp igjen, forteller unggutten.

Storklubber interessert
Etter hva Nettavisen erfarer skal flere tyske storklubber ha vist interesse for Elabdellaoui, og Schalke 04, som er kvalifisert for neste sesongs Champions League, skal være én av klubbene som er interessert i å hente unggutten.

Klikk på bildet for å forstørre.

AGENT: Jim Solbakken bekrefter at det er stor interesse rundt Omar Elabdellaoui. Foto: Chris Fairweather/huw Evans Agency (NTB scanpix)

Agent Jim Solbakken bekrefter overfor Nettavisen at det er flere klubber som er ute etter Elabdellaouis tjenester.

- Det er klubber som ønsker hans tjenester neste sesong. Han har hatt ett og et halvt gode år i Braunscheig, og det er aktuelt at han fortsetter der, forteller Solbakken til Nettavisen.

- Tror du det blir enkelt for Omar å finne seg ny klubb?

- Det er først og fremst min jobb å skaffe ham en ny klubb, men det blir ikke noe problem, ikke hvis han selv ønsker det. Han har flere tilbud allerede, så det blir ikke noe problem, fortsetter han.

- Det er om å gjøre og velge riktig her, og det er min jobb, forklarer Solbakken.

Videre utvikling
Etter halvannet år i den tyske byen forteller landslagsspilleren at han stortrives i byen, og at spilletid, trivsel og trygghet kan få ham til å bli værende.

- Men jeg må samtidig velge det riktige for meg og min utvikling. Jeg vet hva jeg har her i klubben, og jeg liker treneren her (Torsten Lieberknecht).

- Skal jeg utvikle meg og ta videre steg som spiller er det nok best å spille på det høyeste nivået. Jim (Solbakken, Elabdellaouis agent) kommer over i løpet av de neste dagene, så skal vi se på det da, forteller en åpenhjertig Elabdellaoui.

Premier League-drøm
Også klubber utenfor Tyskland skal ha vist interesse for Elabdellaoui, og spilleren selv, som har en fortid i Manchester City, forteller at han en dag i fremtiden kunne tenkt seg å spille i Premier League.

- Jeg har lyst til å spille i England en gang i fremtiden, men jeg tror det er best å bli værende i Tyskland foreløpig. Jeg trives veldig godt her, sier Elabdellaoui.

Han erkjenner at det er godt å ha valgmuligheter.

- Ja, det er veldig deilig. Agenten min sier det har vært utrolig mye interesse fra både tyske og engelske klubber, men mest fra tyske. Det er veldig positivt, erkjenner Elabdellaoui.

Også agenten bekrefter at klubber utenfor de tyske landegrensene har vist interesse, men han kan ikke si noe om når en eventuell beslutning om karrierefremtiden foreligger.

- Det kan drøye helt til ut i juli, avslutter Solbakken.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag