*Nettavisen* Sport.

Flindt Bjergs dejlige hat-trick

Foto: Morten Holm / SCANPIX

ODD STADION (TV 2 Nettavisen): Tippeligaen har fått en noe usannsynlig toppscorer i Odds danske spiller Christian Flindt Bjerg, men med seks mål på tre kamper kan ingen si det ikke er fortjent.

20.05.04 21:59

ODD 3–2 LILLESTRØM: - Det betyr ikke noe om jeg er toppscorer eller hvem som scorer målene så lenge Odd gjør det bra, forteller en ydmyk Flindt Bjerg til TV2 Nettavisen, men legger til:

- Det er jo helt sjukt da.

Se her for komplett kampfakta, spillerbørs og høydepunkter på web-TV

Uavgjort til pause
Det skjedde lite i starten av kampen før Flindt Bjerg plutselig skjøt ballen i mål fra frispark i det 33. minutt. Fra like utenfor 16-meteren smalt han ballen i krysset, helt uttagbart for LSK-keeper Per Magne Misund.

Tre minutter senere utlignet Lillestrøm, etter at et frispark ble slått inn i feltet og ballen ble stusset videre til Arild Sundgot, som sto på bortre stolpe og pirket ballen i mål.

Lillestrøm-forsvaret sov
Kun ett minutt inn i 2. omgang var Flindt Bjerg der igjen, da han kjempet til seg ballen og førte Odd opp i ledelsen igjen.

- Vi sov i starten av 2. omgang og lot Odd score et tullete mål som preger resten av kampen, fortalte Lillestrøm-trener Arne Erlandsen til TV 2 Nettavisen etter kampen.

To minutter etter Odds andre mål var de frampå igjen, men Hoffs skudd traff stanga og ut.

Har følelsen
Halvveis ut i omgangen ble kampen avgjort, da Flindt Bjerg nok en gang fikk frispark fra glimrende posisjon. Ballen skrudde han over muren og inn i krysset - som han aldri hadde gjort annet.

- Jeg har ikke fått trent så mye på frispark i det siste, men har man følelsen så har man følelsen, sa Flindt Bjerg om hvordan han får det til å se så enkelt ut.

Hard slutt
Odd fikk det ikke lett mot slutten av kampen da Olivier Occean fikk sitt andre gule, etter at han kom for seint inn i en duell med LSK-keeper Misund, og Odd måtte spille resten av kampen med 10 mann.

- Occean ble litt for overivrig i den situasjonen, men sånt skjer bare, forklarte Odd-trener Arne Sandstø.

Etter en amper periode med mange harde dueller, fikk LSK reduseringen de var ute etter. Wehrman la ballen inn til Einarsson, som headet ballen i mål til 3-2. Men Odd holdt ut og fikk seieren som holder dem helt i toppen av ligaen, bare ett poeng bak ligaleder Tromsø.

Ikke gullkandidat ennå
- Vi vil ikke snakke om gull, men vi er på god vei mot målet vårt, som er en plassering blant de fire beste. Vi spilte faktisk bedre i 2-2-kampen mot Viking, men i dag vinner vi på en ålreit dag, sa Sandstø til TV 2 Nettavisen.

- Det var en jevn kamp og godt gjennomført fra vår side, men til slutt var vi ikke dyktige nok og har ikke helt marginene på vår side, kommenterte LSK-trener Arne Erlandsen.

Nå venter Rosenborg på Lerkendal for Odd til søndag, og en borteseier der vil gi Odd en ledelse over trønderne på hele 9 poeng. Akkurat det vil det begynne å lukte gull av

.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.