RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flo: - Klubber har villet prøve på ditt og datt

Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo (t.v.) er stolt over å ha utviklet Martin Ødegaard til å bli Real Madrid-spiller.
Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo (t.v.) er stolt over å ha utviklet Martin Ødegaard til å bli Real Madrid-spiller. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Jostein Flo mener for mange sutrer når norske klubber må selge sine beste spillere.

Strømsgodsets sportssjef er stolt over å ha utviklet Martin Ødegaard til å bli Real Madrid-spiller.

– Spillersalg er kanskje litt undervurdert i Norge. For det blir veldig mye snakk om at man mister den beste spilleren, men hva om du kan utvikle fem nye slike spillere for pengene, sier Flo til NTB.

På ti år har Buskerud-klubben gått fra å være nær konkurs til å bli en av norsk fotballs fremste på spillersalg til utlandet. Marcus Pedersen, Anders Konradsen, Stefan Johansen og Martin Ødegaard har alle blitt solgt rett ut, til tross for interesse fra andre norske klubber.

Flo har vært sta når Rosenborg, Vålerenga og Molde har vært på banen.

– Det er sunn fornuft. Hva er forskjellen på de tre-fire beste i Norge egentlig? Vi har som mål å få våre beste ut i Europa. Vi har heller ikke solgt rubbel og bit. Vi har ønsket å utvikle spillere så bra at de kommer seg ut, ikke bare for å selge, men for at de skal kunne hevde seg også, sier Flo.

Innlevelsesevne

Interessen rundt Martin Ødegaard har vært enorm. 16-åringen valgte til slutt Real Madrid, men kunne velge og vrake i toppklubber. Flo kan fortelle om mange kreative forslag.

– Jeg har fått mange artige bud fra klubber ute i Europa som har villet prøve på ditt og datt, men vi har hatt fokus på hovedpersonen. Alt rundt det har vært veldig ryddig. Han har god innlevelsesevne i alt som skjer. Dette har vært veldig bra. Han tok også den siste seansen her med glans. Han er flink og jordnær nok til at det blir lite sensasjoner rundt det han driver med, sier Flo.

– Det er alltid mye rart rundt framgangsmåter fra agenter når du har med en så stor spiller. Agenter i hele verden har tatt litt av for å gjøre business. Men det la vi bare til siden, sier en avslappet sportssjef.

Ikke mulig uten salg

Uten spillersalgene hadde aldri Godset kommet tilbake i toppen av norsk fotball.

– En av hovedårsakene til framgangen har vært at vi hele tiden har solgt spillere, som igjen har gjort at vi har fått inn andre unge spillere som har en drøm om å bli proff. Det har gitt gode resultater, og vi har hatt muligheten til å vokse. Betydningen av å selge spillere og få handlekraft har vært viktig, påpeker Flo.

Han er ikke redd for at Martin Ødegaard skal ta av og glemme treningshverdagen etter den lukrative overgangen til spansk fotball.

– Martin har veldig gode holdninger og treningsmoral. Det er ofte at fotballspillere som kommer til et dekket økonomisk bord og får mange goder, tar av litt. Det er lett det skjer, men med de gode holdningene til Martin, setter han en standard. Han tar ikke av. Han har en enorm moral, både på treningsfeltet og utenfor, lyder rosen fra Flo.

Og nå går ryktene i Drammen om at Iver Fossum blir neste mann ut.

Talentfabrikken er ikke tom. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere