*Nettavisen* Sport.

Flo debuterer snarlig

Foto: (Foto: Scanpix)

Til tross for at han nesten ikke har trent med MK Dons.

35 år gamle Flo hadde lagt fotballstøvlene på hylla, men lot seg friste da MK Dons-manager Roberto Di Matteo tok kontakt med tanke på et comeback. For halvannen uke siden signerte Flo kontrakten som binder ham til klubben ut årets sesong.

Selv har 35-åringen gjort det klart at han trenger tid på å komme i kampform, men MK Dons-ledelsen har ikke mye av det siste. Klubben har store skadeproblemer på mange fronter, og trenger en ekstra spiss disponibel.

Det betyr at klubbens norske nyervervelse fort kan få sin debut om relativt kort tid.

Gamle bekjente
- Tore nærmer seg, men vi må ta det pent med ham. Hvis vi tar han inn på laget for tidlig, kan han pådra seg en skade. Det tåler vi ikke, sier assistenttrener Eddie Newton til klubbens hjemmeside.

Newton er sammen med hovedtrener Roberto Di Matteo gamle bekjente av Flo fra tida i Chelsea, og assistenttreneren gleder seg til å ha sin kompis klar for spill.

- Vi må gi han sjansen når tiden er rett, fordi vi føler at han kan påvirke utfallet av kampene våre. I starten av desember bør han være med i troppen, sier Newton.

- Etter det blir det hans egen oppgave å etablere seg på laget, tilføyer han.

Har gløden
Newton er imponert over det Flo har bevist på treningene han har deltatt på.

- Han har definitivt ikke mistet gløden. Dette var en fin mulighet til å spille for en klubb han vet spiller god fotball. Han kjenner både Robby og meg, og han vet hva vi ønsker. Så langt har han trivdes godt på treningsfeltet og han syns arenaen vår er fantastisk, sier assistenttreneren.

Hvis 35 år gamle Flo hadde fått sjansen, hadde han trolig spilt seriekamp allerede neste helg.

- Han ivrer etter å starte, men vi må holde han igjen. Det gjelder å behandle han korrekt, og sørge for at ting skjer til akkurat rett tid, avslutter Newton.

Debut 6. desember?
Neste seriekamp for MK Dons er hjemmekampen mot Scunthorpe 6. desember.

Det fysiske har han i hvert fall holdt brukbart ved like den siste tiden – til tross for at fotballkarrieren har vært satt til side. I høst ble han som kjent nummer to i TV-programmet «Skal vi danse» på TV 2.

I sommer trente han i tillegg med nettopp MK Dons for å komme i form til en veteranturnering med Chelsea, og han overbeviste tydeligvis trenerne.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag