Flo fikk gullklokka

Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

Håvard Flo fikk favnen full etter 5-2-seieren over Singapore: Pokal, bestemannspremie og gullklokke.

28.01.04 17:51

- Det var en bra markering av gullklokkekampen, sa han etter å ha scoret to mål i det tropiske regnværet på en stadig mer gjørmete bane.

- Kampen i seg selv ble veldig rotete med mye hawaiifotball. Vi spilte med en del nytt, og selv om det er gode spillere så var det ikke lett å få det til under så vanskelige forhold, sa han.

Flo har vært lagkaptein for Norge i tre kamper, og har løftet to pokaler – etter turneringsseier i Hongkong og seier i onsdagens landskamp.

- Det er ikke verst, og jeg takker for den fantastiske tilliten jeg har fått fra Åge (Hareide). Jeg er stolt over å utføre den rollen, sier han.

Flo scoret 3-2-målet på keeperretur etter Magne Hoseths frispark og satte også punktum med 5-2 da han ble spilt fram av Jan Derek Sørensen, rundet keeper og scoret i tomt mål.

- Den siste var nok på grensen til offside og kanskje over grensen også. Jeg var i tvilmen sprang bare så lenge jeg ikke hørte fløyta. Dommerne i denne kampen var ikke helt online, og det var noen tvilsomme avgjørelser, sa han.

Stopper ikke nå

De to målene bidro til at han av den lokale pressen ble utropt til banens beste og fikk både premie og 1000 singaporedollar (om lag 4000 kroner). Etter fire mål på tre kamper i Østen er han blant spillerne som for alvor har meldt seg på i kampen om å være med også når alle utenlandsproffene er tilgjengelige.

- Jeg ser ingen grunn til å stoppe nå. Jeg er klar over at det er tøff konkurranse, men den måten landslaget skal spille på nå passer meg godt. Jeg får brukt mine styrker skikkelig når laget kommer ofte til innlegg, sier han.

Han mener også at det er bra at Åge Hareide har varslet at ingen skal ha automatisk plass på laget i kraft av navn eller tidligere meritter.

Sunn konkurranse

- Vi må spille med dem som er best til en hver tid. Da skaper vi konkurranse, og det løfter hele laget. Hvis det er noen som er selvskrevne på laget, slik det vel var under Nils Johan Semb, så mister vi litt sting, og det går ut over gruppa generelt, sier han.

Han frykter ikke at spissplassen nå er reservert for John Carew.

- Nei, det tror jeg ikke. Men John Carew er en god spiller, og han spiller i en god liga, akkurat som Tore André Flo. Jeg er klar over at det blir tøft å komme på laget, men jeg er ikke redd for å ta opp kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag