RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flo skryter av norsk lagånd

(Foto: Tor Richardsen / SCANPIX)
Sist oppdatert:
Håvard Flo kan søndag bli en av de få norske landslagskapteiner som har løftet en pokal. Han mener den viktigste gevinsten av Asia-turen allerede er i land.

- Denne turen har handlet mye om lagbygging, og sånn sett har den vært ideell. Vi har hatt det veldig fint sammen, og vi har spilt på oss selvtillit som har vært mangelvare en stund, sier han.

Entusiasme
- Det handler mye om entusiasme og lagmoral. Lagånd kan være utslagsgivende. Sogndal er et godt eksempel. I fjor var vi og rotet oppe i toppen av norsk fotball. Vi overpresterte, men med god lagånd kan hver enkelt kanskje heve seg 5-10 prosent. Og ganger du det opp, kan du få en spiller ekstra, sier Flo til NTB.

Flo scoret to ganger da Sverige ble slått 3-0 i semifinalen, og gledet seg selvsagt over det, men han synes at norske medier har overdrevet omtalen av den kampen noe.

- Det er ikke de beste lagene vi møter her, og vi skal ikke gå i himmelen. Vi må holde beina på bakken. Det kommer bedre motstandere, og jeg tror folk har vært såpass mye med i dette gamet at de skjønner det.

Han har vært med i landslaget i mange år og spilt under både Egil Olsen og Nils Johan Semb. Den første turen med Hareide har gitt mange positive opplevelser også utenfor fotballbanen.

Mer åpent
- Det var litt strengere før. Åge har tydelig bestemt seg for å være mer åpen i forhold til omgivelsene, og jeg trives med det. Det føles lystbetont, sier han og tenker blant annet på utfluktene laget har vært på, og at de norske har tatt for seg av den lokale kokekunsten.

- Vi har spist gud vet hva, men ingen har klaget på noe som helst. Fredag spiste vi i et falleferdig skur av en restaurant på ei lita øy. Selv om vi var litt skeptiske da vi så det skuret, så hadde de vanvittig god mat, sier Flo, som har vært med på landslagsreiser hvor lokal mat var bannlyst. Da var norsk mat tilberedt av medbrakt kokk det eneste som gjaldt.

- Vi har også vært mye ute i byen for å handle, blant hundretusenene i gatene. Før vi kom hit, lurte vi litt på hvordan det var med sars og slikt, men det har vi ikke tenkt på mens vi er her. Vi fikk beskjed om at faren for å bli smittet av noe slikt var forsvinnende liten.

Større åpenhet overfor pressen er en annen bit av bildet. Laget murer seg ikke lenger inne på hotellet, men er tilgjengelig tidlig og sent.

Trives godt
- Slik blir det nok ikke hver gang. Skal vi spille en viktig kvalifiseringskamp mot Italia, så gjøres det sikkert noen grep for å verne oss overfor fans og pressen, men så sant det lar seg gjøre, vil de tydelig være åpne og tilgjengelige. Og jeg trives godt med slik det er nå, sier Flo.

Han trives godt med posisjonen sin i troppen også. Søndag er han spiss og lagkaptein for annen kamp på rad. Hareide valgte å stille med samme lag i sine to første kamper, noe Drillo for eksempel aldri gjorde i løpet av sin 88 kamper lange karriere som landslagssjef.

Minner om Colombia
- Jeg vet ikke så mye om Honduras, men Åge har sagt at det er et lag som liker å holde på ballen og spiller både på tvers og bakover. De minner litt om Colombia med Valderrama. De passer oss nok bra, men vi må være topp fyra slik vi var sist. Da kan det bli gøy igjen, sier han.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere