RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I CHELSEA: Tore André Flo er ambassadør i gigantklubben Chelsea.
I CHELSEA: Tore André Flo er ambassadør i gigantklubben Chelsea. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Flo snakker ut om millionene og sin nye Chelsea-jobb

Sist oppdatert:
43-åringen tenker fremdeles tilbake på overgangen som fikk han til en av verdens største fotballklubber.

I et intervju med Bergensavisen (bak betalingsmur) forteller Tore André Flo om sin nye jobb som trener for Chelseas 14-åringer og som ambassadør for klubben.

Spilleren som i sin tid gikk gratis fra Brann til Chelsea har hatt en fantastisk karriere. Stryingen ga imidlertid bergenserne 750.000 kroner av egen lomme, men det blir småpenger når man vet at spissen i 2000 ble solgt til Rangers i Skottland for 161 millioner kroner. Det er den dyreste overgangen for en norsk fotballspiller.

Selv om penger ikke er en stor utfordring for Flo, er han imidlertid opptatt av å forvalte formuen på en god måte. Til ba.no bekrefter han at pengene ikke blir brukt på luksus, galopphester, kasino og elleville opplegg.

– Haha, nei. Jeg er veldig lite opptatt av ... Det eneste jeg er opptatt av er å unngå å sløse vekk pengene mine. Jeg trenger ikke å vri hodet for å tjene mer av dem. Jeg prøver å være fornuftig med det jeg gjør, ikke ta noen sjanser, og være sikker på at familien har det godt. Det er det jeg tenker på, sier Flo til ba.no.

Trenerjobben han gjør for Chelsea er kanskje ikke like inntektsbringende som spillerkarrieren han har hatt, men jobben som ambassadør er med på å heve lønningen. Det å i hele tatt få muligheten til å gjøre jobben i Premier League-klubben er uansett det viktigste for Flo.

– Jeg er vel like mye ambassadør i Chelsea, og det gjør at lønnen går litt opp. Nei, hva skal en si. Det er vel en gjennomsnittslønn i England. En vanlig lønn. Samtidig, dette er ikke noe jeg gjør for penger i det hele tatt, og jeg er veldig stolt av jobben. Den er det mange som drømmer om å få, sier Flo.

SCORET MOT BRASIL: Tore Andre Flo utlignet for Norge i kampen mot Brasil under VM i 1998. Her hadde Flo rundet Junior Baiano og satt ballen sikkert bak Brasils keeper ClaudioTaffarel.


Hva fremtiden bringer for den tidligere landslagsspilleren er uvisst, men er fornøyd med tingenes tilstand. Han innrømmer imidlertid at han lengter hjem til fjord og fjell.

– Jeg elsker å gå i fjellet. Som familie har vi begynt å reise til Nord-Wales, for å gå fjellturer. Det er herlig, ligge på «Bed and Breakfast» og gå på fjellet. Du får litt av alt her i England. Det er også kjekt å være såpass nært innpå førstelaget til Chelsea. Som sagt er jeg 50-50 ambassadør og trener, og på kampdager håndterer jeg sponsorer. Å få lov å representere en slik klubb rundt om i verden, det er kjekt.

Søndag kl. 17.00 møter for øvrig Chelsea Manchester United på Old Trafford. Oppgjøret kan du følge i Nettavisens livestudio.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere