*Nettavisen* Sport.

Flopp i United - megasuksess i Spania

Diego Forlan ble en gedigen flopp i Manchester United. Men etter overgangen til Villarreal har han fått en forrykende opptur i karrieren.

18.01.05 19:56

Den tidligere Manchester United-spissen har nærmest banket inn mål på bestilling etter overgangen til spanske La Liga i august i fjor.

I Manchester United, derimot, var Diego Forlan nærmest det motsatte av effektiv. På nesten 100 kamper for Manchester United, scoret landslagsspissen fra Uruguay bare 17 mål.

På to og ett halvt år.

Gedigen opptur
Men etter overgangen til Villarreal, er Forlan brått blitt en av fotball-Europas mest effektive spisser. Diego Forlan står foreløpig bokført med 11 mål på 19 kamper i La Liga. Det er bare tre mål unna toppscorer-rekorden i Villarreal.

25-åringen selv, holder imidlertid beina godt plantet på jorden - til tross for den enorme oppturen han opplever i Spania.

- Det går mye bedre for meg her enn i England. Men det er ikke bare min fortjeneste. Med spillere som Juan Roman Riquelme og Antonio Guayre, blir alt så mye lettere, sier Forlan til den spanske avisen As.

Forlan får æren
Forlan får i spanske medier størstedelen av æren for at Villarreal bare stiger og stiger på tabellen. Villarreal har etter en svak start på sesongen klatret til 7. plass på tabellen.

- Jeg foretrekker å holde beina på jorden. Vi har fremdeles ikke gjort noe stort, og sesongen er veldig lang, sier en nøktern Forlan.

- Akkurat nå gjør vi det bra, men det er resultatene ved sesongslutt som teller, mener Forlan.

Som for tiden flyr høyere enn han noensinne var i nærheten av i Manchester United.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.