RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fnyser av Fjørtoft-kritikk

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
- Overraskende at han vet så mye om en klubb han ikke har vært i på tre år, sier Henning Berg.

LILLESTRØM - ROSENBORG 2-5

ÅRÅSEN (Nettavisen): Fjørtoft rettet flengende kritikk mot Lillestrøm før kampen mot Rosenborg, en kritikk som ble enda mer aktuell etter nok et tap for gultrøyene. Nå har LSK tapt fem på rad og kun tatt ett poeng på de siste seks. Men Berg bryr seg lite om den gamle LSK-heltens kritikk.

- De er veldig typisk at sånne ting kommer opp i en periode da en klubb sliter. Han sier at vi blant annet organiserer klubben med kun én sportslig leder, men det er mange flere klubber som organiserer seg på akkurat samme måte som oss – med stor suksess, sier Berg til Nettavisen.

I timene før Rosenborg-kampen sa Fjørtoft blant annet at dyktige folk i klubben “holdes som gisler” og ikke får bidratt fordi Berg bestemmer alt.

- Han får mene hva han vil, men vi pleier ikke å ta gisler i denne klubben, sier Berg med et lite smil, og fortsetter:

- Så vidt jeg vet har ikke han sittet i sportslig utvalg eller styre, eller vært på møter i Lillestrøm de siste tre årene, så det er merkelig at han vet så mye om LSK.

Såret dyr
Det var et tydelig såret LSK-lag som kom på banen fredag kveld, sultne etter å vise at de siste ukers nedtur ikke skulle fortsette. Vel skapte RBK de første halvsjansene, men sakte og sikkert begynte gultrøyene å vinne duellene og overta banespillet. Stefan Gislason tok kontroll over midtbanen og på topp var Fredrik Guldbrandsen (19) et evig uromoment.

- Førsteomgangen var vi gode, og vi kunne ha ledet med to mål til pause, sier Berg.

Først brente Guldbrandsen og spisspartner Ohi Omoijuanfo (17) en trippelsjanse etter 27 minutter, før Guldbrandsen skaffet straffespark like etter. Gislason scoret sikkert fra krittmerket.

Derfra og til pause virket RBK som paralyserte, det var nesten som om de ikke trodde motstanderen skulle være så aggressive og solide. De ble regelrett kjempet av banen de første 45 minuttene.

Men etter pause kom et helt annet trønderlag på banen.

Målskred
Tsjekkiske Borek Dockal traff tverrliggeren på et frispark, og få minutter etter kom utlikningen: Morten Moldskred var der han skulle være, og siden så ikke RBK seg tilbake. Kampen skiftet fullstendig karakter.

- I andre omgang tok Rosenborg oss på tempo, duellstyrke og kraft. Skal du slå et så bra som Rosenborg, må du være på ditt beste i 90 minutter, men vi holdt ikke hele veien, sier Berg.

RBK-trener Jan Jönsson mente andre omgangen var noe av det beste hans lag har prestert i år.

- De siste 45 var imponerende, å score fem mål på én omgang viser kvalitet, sier Jönsson til Nettavisen.

Jim Larsen nikket RBK i ledelsen bare fem minutter etter utlikningen, i en situasjon der LSKs defensive problemer kom tydelig til syne. Markeringen og duellstyrken var helt fraværende. Etter det fulgte en rekke RBK-sjanser – særlig Rade Prica bommet på et par virkelig store - men da Docka gjorde 3-1 ti minutter før slutt virket kampen for alvor kjørt.

Men Guldbrandsen tente et lite håp med sin 2-3-redusering syv minutter før slutt, før Prica endelig traff og satte spikeren i kista med 4-2. Like før slutt økte Moldskred til 5-2 med en lekker lobb.

- Vi har god flyt for tiden, og vi presterte også bra i tapet for Vålerenga, så jeg har god tro på at vi skal henge med helt inn de siste kampene, sier Jönsson, som nå så RBK avansere til sølvplass.

- Frustrerende
Dermed måtte LSK-trener Berg se sine elever forlate banen med tap nok en gang. Ett poeng på seks kamper og 15 baklengs er fasiten nå.

- Vi slapp inn altfor enkel mål, det er frustrerende.

På spørsmål om hvor mye ansvar han selv tar for de elendige resultatene, svarer Berg:

- Det er klart jeg tar et stort ansvar for de sportslige prestasjonene. Vi gjør det beste ut av den gruppa vi har. Vi har solgt spillere for 30 millioner i år, har en ung, talentfull spillerstallsom er i utvikling, og vi vil variere.

- Går opp og ned
LSKs supportere, som drev fram laget sitt i den gode førsteomgangen, viste tydelig sin misnøye etter pause. Buing og mishagsytring kom fra fansen, som de siste ukene har latt sin skuffelse komme til uttrykk.

- Supporterne våre viser en strålende entusiasme og har støttet oss hele veien. Me det er klart, når det går så mye opp og ned på banen må vi regne med at de blir frustrerte, sier Berg om fansens misnøye.

Slik økonomien har vært i LSK de siste årene, kan man ikke regne med at LSK helt i toppen, mener Berg.

- Se på klubber som Vålerenga, Molde og Rosenborg, de er med i toppen og har evnen til å kjøpe de beste spillerne. Mens vi har måttet selge våre beste spillere, sier Berg, som avviser at han selv er på vei bort. Han er blitt linket til jobben som Islands neste landslagssjef.

- Jeg har kontrakt med Lillestrøm de neste to årene, og trives bra her, sier han.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere