*Nettavisen* Sport.

Fnyser av snytebevis

Foto: (c) copyright Sakaryaspor/TV 2 Sporten

Det tyrkiske fotballforbundet mener dette bildet beviser at John Carew snyter seg på en motspiller med vilje. Det får agent Per A. Flod til å fnyse.

02.03.05 00:55

Carew renset nesen på en motspiller under søndagens kamp mot Sakaryaspor, og i det tyrkiske fotballforbundet ser de svært alvorlig på saken.

Visepresident Celin Ônen i forbundet mener bildet du ser til høyre er beviset for at Carew har brutt reglene for «fair play».

- Vi ser svært alvorlig på dette. Dette er ikke fair play. Det er brudd på de grunnleggende reglene for fair play, sier Ônen til TV 2 Sporten.

Han bekrefter at fotballforbundet i Tyrkia vil etterforske saken, og vil opprette en disiplinærsak mot den norske landslagsspissen. En dom i disiplinærkomiteén vil komme neste tirsdag, etter at alle partene har fått uttalt seg i saken.

Saken er blitt slått stort opp i tyrkiske medier, men John Carews agent og rådgiver Per A. Flod mener det hele er en storm i et vannglass.

Carew er uskyldig
Etter å ha sett snyte-bildene tirsdag kveld, mener Flod at Carew helt klart er uskyldig.

- På bildene kommer det helt klart fram at motspilleren står ved siden av Carew, og at John blåser fremover. Så dette er en ikke-sak, hevder Flod.

Og legger til:

- Jeg ser ingenting forsettelig av Carew i denne handlingen.

- Hva mener du om at det tyriske fotballforbundet vil etterforske saken?

- Fra mitt ståsted vet jeg ikke hva de tenker på, svarer agenten.

John Carew selv sa mandag til TV 2 Sporten at han ikke spyttet på spilleren, men at han snøt seg og at han kan ha truffet en motspiller.

- Ikke første gang
Ifølge fotballforbundet i Tyrkia er det ikke første gang nordmannen har utmerket seg negativt i tyrkisk fotball. Det er derfor de velger å granske Carew denne gang.

I fjor høst klapset Carew til Pierre van Hooijdonk uten at dommeren så det, forteller en pressetalsmann i det tyrkiske forbundet til TV 2 Sporten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.