*Nettavisen* Sport.

Føler seg diskriminert i City

Foto: Anthony Devlin (Pa Photos)

Nok en vraket Manchester City-spiller kommer med et realt sleivspark mot Roberto Mancini og klubbledelsen.

06.12.11 14:59

ANB Oslo: Kolo Touré er nestemann til å komme med kraftig skyts mot klubben han tjener til livets opphold i. Den 30 år gamle midtstopperen føler seg som et offer i klubben.

30-åringen har fått lite spilletid etter at han sonet ferdig den seks måneder lange dopingdommen han fikk i mars i år, men i følge spilleren selv er det fordi han er afrikaner – og fordi han valgte å prioritere å spille for Elfenbenskysten i stedet for Manchester City under Afrika-mesterskapet i 2010 – som gjør at han nå ikke får spille ukentlig for City.

- Da jeg var i Angola på Afrika-mesterskapet 2010 hyret klubben et privatfly for å få meg hjem så raskt som mulig for å rekke en kamp mot Manchester United (semifinale i ligacupen). Jeg rakk ikke hjem i tide, og vi tapte. Jeg tror ikke klubben har glemt den episoden, og at jeg må betale for dette nå, sier midtstopperen til det franske fotballmagasinet So Foot, som gjengis på flere engelske nettsteder tirsdag.

- Vanskeligere for afrikanere
- Det kommer til å bli vanskeligere og vanskeligere for afrikanere å komme til de største klubbene. Å delta i Afrika-mesterskapet er en katastrofe nå for tida. Managere vil ikke lenger signere afrikanske spillere på grunn av dette. Jeg er overbevist om at det ikke bare er fotballfaglige grunner til at jeg ikke spiller hver kamp. Jeg er et offer for diskriminering, og det må komme fram, sier han.

Neste Afrika-mesterskap går av stabelen i Ekvatorial-Guinea og Gabon fra 21. januar til 12. februar. Klubbene må altså beregne tre-fire uker uten sine afrikanske landslagsspillere.

Manager Roberto Mancini fikk spørsmål om disse uttalelsene på pressekonferansen før mesterligakampen mot Bayern München, og svarte følgende:

- Kolo er en del av planene denne sesongen. Han er en god spiller og en fin fyr jeg ikke har noe problem med. Jeg har snakket med ham om dette intervjuet. Han avviser at han har uttalt at han ønsker seg vekk fra klubben. Kolo og jeg har skværet opp, så for meg er saken avsluttet.

Mancini avslørte også at Touré ba om å bli solgt i sommer, men at City da fortalte at de ønsket ham med videre.

Touré uttalte tidligere i høst at han ønsket seg en overgang til franske Paris Saint Germain.

Sjelden start
Touré fikk en sjelden kamp fra start i helga da han sammen med makker Vincent Kompany tettet forsvaret mot Norwich (5-1-seier). Han har vært regnet som fjerdevalg i klubben bak nevnte Kompany, Joleon Lescott og Stefan Savic denne sesongen.

Akkurat sistnevnte er ikke Touré spesielt redd for.

- Når du ser på prestasjonen til Savic mot QPR¿ Unnskyld meg, men jeg er rolig, sier Toure, og sikter til at han ikke ble imponert over 20-åringen som ble signert for 6 millioner pund fra Partizan Beograd før denne sesongen.

Savic ble belønnet med svært dårlig poeng på de engelske avisenes børser i etterkant av 3-2-seieren i London.

Vil bort
Touré har tidligere uttalt at han følte seg dårlig behandlet av City da han fikk sin dopingdom. Klubben svarte nemlig med å gi ham seks ukers trekk i lønn.

– Jeg vet hva jeg er god for. Jeg har ingenting å bevise her i England. De vet hvem jeg er her. Fotball er slik. Det går opp og det går ned. Klubbene på dette nivået har alltid store staller. Det snur fort. Jeg var kaptein her, det samme var Carlos Tevez. Det er han ikke lenger – og hvem hadde trodd det? Sier han.

Nevnte Tevez er også på vei bort fra klubben. Tirsdag blusset ryktene opp om at argentineren havner i AC Milan i januarvinduet.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.